Με επιτυχία διεξήχθη και το δεύτερο και τελευταίο σεμινάριο συγγραφής κινηματογραφικού σεναρίου που οργάνωσε η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος για λογαριασμό του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων) κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου του κ. Χρήστου Τεντόμα.

Στα δύο αυτά σεμινάρια που διήρκεσαν τέσσερις ημέρες (36 ώρες) δίδαξαν μερικοί από τους πλέον ικανούς και καταξιωμένους σεναριογράφους της Ε.Σ.Ε., όπως ο Βασίλης Σπηλιόπουλος, η Ρένα Ρίγγα, ο Γιάννης Μαρούδας, ο Βασίλης Κεσίσογλου, ο Ηλίας Φλωράκης και ο Αλέξανδρος Κακαβάς και τέθηκαν οι βάσεις ώστε να βοηθηθούν οι μετέχοντες να συγγράψουν ένα κινηματογραφικό σενάριο μικρού μήκους με το οποίο μπορούν, εάν φυσικά το επιθυμούν, να μετάσχουν τόσο στο διαγωνισμό σεναρίου μικρού μήκους που διοργανώνουν από κοινού η Ε.Σ.Ε. και ο Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α, όσο και στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, επειδή η θερινή διεξαγωγή των σεμιναρίων περιόρισε την προσέλευση πολλών ενδιαφερομένων, προσφέρει ένα επιπλέον σεμινάριο που θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2016 και πάλι στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, για όσους δεν πρόλαβαν να το παρακολουθήσουν τις δυο προηγούμενες φορές.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ώρα προσέλευσης: 10.00

Έναρξη πρωινού μαθήματος: 10.30 – 13.00

Διάλειμμα: 13.00 – 13.30

Έναρξη μεσημβρινού μαθήματος: 13.30 – 16.00

Διάλειμμα: 16.00 – 16.15

Έναρξη απογευματινού μαθήματος: 16.15 – 18.30

Το ίδιο πρόγραμμα ισχύει για την Κυριακή 4.09