Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008, ξεκινούν στον Εξώστη του Θεάτρου Αμόρε, οι παραστάσεις του έργου του Φάουστο Παραβιντίνο, Νεκρή φύση σε χαντάκι σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου.

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008, ξεκινούν στον Εξώστη του Θεάτρου Αμόρε, οι παραστάσεις του έργου του Φάουστο Παραβιντίνο, Νεκρή φύση σε χαντάκι σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου.

Νεκρή φύση σε χαντάκι. Η ανατομία ενός κόσμου που παραπαίει. Eνα συναρπαστικό θρίλερ που προκαλεί ο φόνος μιας κοπέλλας. Έξι πρόσωπα μιλούν, ερευνούν, καταθέτουν τη μαρτυρία τους. Όλοι εμπλέκονται στα γρανάζια που τους συντρίβουν.

Ο χορός εδώ αποτελείται από μοναχικές διασταυρούμενες φωνές. Μέσα απο το μικρό οπτικό πεδίο του καθενός ανασυντίθεται, σαν από μόνη της, η ζοφερή ιστορία. Το έργο Νεκρή Φύση σε χαντάκι είναι ένα έργο εντελώς σύγχρονο γραμμένο από έναν νέο συγγραφέα.

Είναι ένας μονόλογος που δίνει φωνή σε 6 πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες της ιστορίας ενός σκοτεινού χρονικού της επαρχίας. Ο Παραβιντίνο, δημιουργεί ένα έργο οπλισμένο με ειρωνία, αλλά και ευαισθησία, οικείο με τους μηχανισμούς του νουάρ, αλλά και ώριμο.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στις 2 Οκτωβρίου του 2001 στο Teatro Verdi του Μιλάνου, σε παραγωγή του Atir και σκηνοθεσία Serena Sinigaglia.

Η παράσταση στο θέατρο Αμόρε ανεβαίνει σε μετάφραση Ανταίου Χρυσοστομίδη, σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου, σκηνικά Κυριακής Τσίτσα, κοστούμια Τατιάνας Σουκορούκωφ, φωτισμούς Θύμιου Μπακατάκη, μουσική Coti K.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Αννα Καλαϊτζίδου, Κώστας Μπερικόπουλος, Ελένη Κοκκίδου, Ηλίας Παναγιωτακόπουλος, Λευτέρης Βασιλάκης.

info
Θέατρο Αμόρε
Από 22/01/2008 έως 20/04/2008
Τετάρτη 7.00μ.μ., 16 ευρώ
Παρασκευή 12.15 μεταμεσονύκτια, 20 ευρώ
Σάββατο 7.00μ.μ. 23 και 16 ευρώ το φοιτητικό
Κυριακή 10.00μ.μ. 23 και 16 ευρώ το φοιτητικό