Νέες ταινίες: Χρυσό «Τετράγωνο» και “Wonder Wheel” του Γούντι Άλεν

Το κινηματογραφικό “μενού” της εβδομάδας περιλαμβάνει οκτώ νέες ταινίες και μία επανέκδοση!

Συγκεκριμένα, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε: το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Τετράγωνο» του Ρούμπεν Έστλουντ, την 48η ταινία του δραστήριου Γούντι Άλεν, «Wonder Wheel», έναν αγώνα επιβίωσης στη «Ζούγκλα» του Αμαζονίου, τις «Μαμάδες με Κακή Διαγωγή» που επιστρέφουν με γιορτινή διάθεση, την τρυφερή ιστορία του «Κολοκυθάκη», αλλά και την πρώτη και μοναδική εμφάνιση της Μαρίας Κάλλας στην μεγάλη οθόνη, ως “Μήδεια”.

Όσον αφορά το ελληνικό σινεμά, κυκλοφορούν στους κινηματογράφους: το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου για τον «Μυστικό Πόλεμο του Νερού στην Ευρώπη» και η νέα κωμωδία του Στράτου Μαρκίδη που αναζητά έναν «Θησαυρό», ενώ ο The Boy ξετυλίγει το δικό του «Νήμα».


Το Τετράγωνο / The Square

Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Έστλουντ

ΚΟΜΕΝΤΙ

Η νέα ταινία του Ρούμπεν Έστλουντ, που  απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο 70ό Φεστιβάλ των Καννών είναι μία «πλούσια και απόλυτα σύγχρονη ιστορία για τη δικτατορία της πολιτικής ορθότητας», σύμφωνα με την περιγραφή του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Το φιλμ, είναι μια τολμηρή σάτιρα με ήρωα έναν επιμελητή σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης. Με την τελευταία του έκθεση «Το Τετράγωνο» προσκαλεί το κοινό σε μια διαδραστική εγκατάσταση που ενισχύει τον αλτρουϊσμό. Ξαφνικά κλέβουν το κινητό του και όλο το façade της καθωσπρέπει ευγένειας καταρρέει, αποκαλύπτοντας την άγρια σκοτεινή πλευρά του.

7 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood


Wonder Wheel

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

H Κέιτ Ουίνσλετ και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ πρωταγωνιστούν στο νέο μελόδραμα του Γούντι Άλεν που θέτει στο επίκεντρο τον γυναικείο πόνο.

Το «Wonder Wheel», αφηγείται τις ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων που διασταυρώνονται τη δεκαετία του ‘50 εν μέσω της φρενίτιδας και του χάους, στο εμβληματικό, θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη. Αγάπη και προδοσία, φιλοδοξία και κατάρρευση, γκρεμισμένα όνειρα και απελπισία, σε ένα φλογερό δράμα που περιέχει «πληθωρικούς ήρωες, εραστές, απιστία και γκάνγκστερ».

7 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την Odeon


Η Ζούγκλα / Jungle

Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Μακλίν

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Μια αληθινή ιστορία επιβίωσης, βασισμένη στην αυτοβιογραφία «Jungle: A Harrowing True Story of Survival» του Yossi Ghinsberg, φέρνει στο στη μεγάλη οθόνη ο Γκρεγκ Μακλίν.

Τέσσερις ταξιδιώτες ξεκινούν ένα ταξίδι στη καρδιά του δάσους του Αμαζονίου. Όμως αυτό που ξεκινάει σαν μια ονειρεμένη περιπέτεια εξελίσσεται σε απόλυτο εφιάλτη, καθώς τα πιο σκοτεινά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης αλλά και οι θανατηφόρες απειλές της φύσης οδηγούν σε έναν σκληρό αγώνα για επιβίωση.

7 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την Spentzos Film


Εγώ, o Κολοκυθάκης / My Life as a Zucchini

Σκηνοθεσία: Κλωντ Μπαρά

ANIMATION

Το  παραμυθένιο animation του Κλωντ Μπαρά, που ήταν υποψήφιο για Όσκαρ, είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα “Autobiographie d’une Courgette” του Ζιλ Παρί.

Η ιστορία του «Κολοκυθάκη» είναι μοναδική, αλλά τα συναισθήματα που προκαλεί μας αγγίζουν όλους. Ένα 9χρονο αγόρι μεταφέρεται σε ορφανοτροφείο και παλεύει να βρει τη θέση του σε αυτό το παράξενο και συχνά εχθρικό περιβάλλον. Με τη βοήθεια του αστυνομικού Ρέιμοντ και των νέων του φίλων όμως, ο Κολοκυθάκης θα μάθει να εμπιστεύεται, θα βρει την αγάπη και μια νέα οικογένεια, όλη δική του.

7 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, από την Seven Films και την Rosebud 21


Mαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα εκτός Ελέγχου / A Bad Moms Christmas

Σκηνοθεσία: Τζον Λούκας και Σκοτ Μουρ

ΚΩΜΩΔΙΑ

Η γυναικεία παρέα των Μίλα Κούνις, Κάθριν Χαν και Κρίστεν Μπελ ενώνεται ξανά, για το σίκουελ της κωμωδίας «Μαμάδες με Κακή Διαγωγή», των Τζον Λούκας και Σκοτ Μουρ.

Όταν οι μαμάδες τους αποφασίσουν να τις επισκεφτούν για τα Χριστούγεννα, η Έιμι, η Κάρλα και η Κίκι μπλέκονται σε νέες περιπέτειες. Κι αν η δημιουργία των τέλειων γιορτών για τις οικογένειές τους δεν ήταν αρκετά δύσκολη δουλειά, τώρα θα πρέπει να κάνουν όλα αυτά, ενόσω φιλοξενούν τις δικές τους μαμάδες!

7 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την Odeon


Νήμα

Σκηνοθεσία: The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

ΘΡΙΛΕΡ

Το «Νήμα» είναι ένα «ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας», ή αλλιώς, ο παράξενος κόσμος του The Boy.

Το νήμα που ενώνει τους κόσμους των δύο πρωταγωνιστών, Νίκη και Λευτέρη, είναι η μνήμη, η βία και μία μάχιμη ελπίδα. Η αφοσίωση της Νίκης στην αντίσταση προδίδει την αδυναμία της να ανταποκριθεί ως μητέρα. Ο Λευτέρης, γιος της Νίκης, κληρονομεί ένα παρελθόν που ο ίδιος πότε του δεν ονειρεύτηκε. Μέχρι που μια μέρα, το νήμα που τους συνδέει, ένας αόρατος ψυχολογικός ομφάλιος λώρος, κόβεται.

7 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την Weird Wave


Ο Θησαυρός

Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης

ΚΩΜΩΔΙΑ

Η καινούργια κωμωδία του Στράτου Μαρκίδη, «O Θησαυρός», βασίζεται στο θεατρικό έργο «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη» των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη.

Η σύγχρονη ιστορία εξελίσσεται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης. Η – προσφάτως – χήρα Θεώνη Κανελοπιπεράκη, μένει στον χρεοκοπημένο ξενώνα της και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα χρέη, που της άφησε ο μακαρίτης. Τα δωμάτια όμως δεν ενοικιάζονται ιδιαίτερα εύκολα. Έτσι, μαζί με την ανιψιά της, σκαρφίζονται ένα τέχνασμα, και διαδίδουν πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει ένα θησαυρό.  Πολύ γρήγορα η πανσιόν γεμίζει από θησαυροθήρες που με διάφορες δικαιολογίες ζητούν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο.

7 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την Tanweer


Μέχρι την Τελευταία Σταγόνα – Ο Μυστικός Πόλεμος του Νερού στην Ευρώπη 
/ Up To The Last Drop – The Secret Water War in Europe

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος, επιστρέφει στο σινεμά με τη νέα του ταινία τεκμηρίωσης: «Μέχρι την Τελευταία Σταγόνα». Ένα ντοκιμαντέρ για το νερό, που μέσα του καθρεφτίζονται οι σύγχρονες ευρωπαϊκές αξίες και η ποιότητα της σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Είναι το νερό για την ΕΕ ένα εμπόρευμα της αγοράς, ή ένα ανθρώπινο δικαίωμα; Μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το καίριο ερώτημα, ενώ αρνείται να αναγνωρίσει το ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό, όπως έκανε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) το 2010.


Μήδεια / Medea (1969)

Σκηνοθεσία: Πιερ Πάολο Παζολίνι

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ

Με αφορμή την συμπλήρωση σαράντα χρόνων από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας, κυκλοφορεί σε επανέκδοση η πρώτη και μοναδική της εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη. Το διαχρονικό αριστούργημα του Παζολίνι, «Μήδεια», είναι ένα πολύπλοκο μείγμα κλασικής μυθολογίας και σύγχρονης κοινωνικής κριτικής.

Ο Ιάσωνας επιστρέφει από την αργοναυτική εκστρατεία, έχοντας το Χρυσόμαλλο Δέρας κι είναι έτοιμος να παντρευτεί την Γλαύκη, κόρη του Κρέοντα. Κάνοντας, όμως αυτό, εγκαταλείπει την σύζυγό του που υποφέρει, τη Μήδεια, που είναι επίσης και η μητέρα των δύο παιδιών του. Όταν ο βασιλιάς εξορίζει τη Μήδεια, εκείνη καταστρώνει ένα δόλιο σχέδιο εκδίκησης.

7 Δεκεμβρίου σε επανέκδοση από την New Star

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ