Το Αέναον φιλοξενεί μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας, με τον τίτλο Ναυάγια”, του Ελβετού πολυβραβευμένου φωτογράφου Charles Weber, μέρος της οποίας φιλοξενήθηκε στην ατομική του έκθεση πέρσι στο Μουσείο Μπενάκη.

Τα καράβια που έχουν πέσει σε ξέρα είναι σαν εγκαταλελειμμένες πόλεις. Εκεί πλανάται μια ατμόσφαιρα δράματος και μυστηρίου. Μια ιστορία, που θα θέλαμε να ξέρουμε, τα στοιχειώνει και η σιωπή τους θυμίζει φωνές, σειρήνες και τον παντοδύναμο πάταγο των αφηνιασμένων στοιχείων.

Τα ναυαγισμένα καράβια είναι μνημεία κατά τύχη . Μαρτυρούν τις προκλήσεις που τόλμησε να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος αλλά και όλα τα μεγάλα του όνειρα που ναυάγησαν.

Βιογραφικό

Ο Charles Weber γεννήθηκε στη Γενεύη το 1947. Πραγματοποίησε κλασικές σπουδές στο Calvin College και Ιστορία Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Γενεύης. Ξεκίνησε ασχολούμενος με τη φωτοδημοσιογραφία. Συνεργάστηκε με το φωτογραφικό πρακτορείο Gamma στο Παρίσι και με τον Δήμο της Γενεύης για την αποτύπωση της αρχιτεκτονικής της πόλης. Δίδαξε ως Λέκτορας Φωτογραφίας στο Κολλέγιο της Γενεύης. Έχει αποσπάσει πολλαπλές ευρωπαϊκές διακρίσεις και από το 1974 το έργο του εκτίθεται στην Ευρώπη και τον κόσμο. Εδώ και χρόνια ζει στην Κρήτη , την έχει επιλέξει για δεύτερη πατρίδα του και της έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της δουλειάς του, καθώς και της Ελλάδας γενικότερα.