Το Μουσείο των Δελφών, το United Nations Regional Information Centre (UNRIC) και ο Επ. Καθηγητής κ. Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης…

σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) διοργανώνουν την εικαστική έκθεση «Μύρτις». Τα εγκαίνια  της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 17 Αυγούστου και ώρα 18.30 στην αίθουσα εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου του Ε.Π.Κε.Δ. στους Δελφούς.

Με αφορμή την αναγνώριση της Μύρτιδος στους «Φίλους της χιλιετίας» του ΟΗΕ, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες δημιούργησαν και δώρισαν έργα τους, στηρίζοντας με τον δικό τους τρόπο την επιστημονική έρευνα του κ. Παπαγρηγοράκη και τη μάχη κατά της παιδικής θνησιμότητας.

Από τις δωρεές αυτές συγκροτήθηκε η συλλογή, που πλέον αριθμεί πάνω από 48 έργα. Όσο η ιστορία του μικρού αυτού κοριτσιού συγκινεί και άλλους καλλιτέχνες, ελπίζουμε η συλλογή αυτή να διευρυνθεί με νέες δωρεές που θα πρεσβεύουν το πνεύμα και τις αξίες αυτές.

Παράλληλα με την εικαστική έκθεση, η έκθεση «Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν» φιλοξενείται μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών. Οι καλλιτέχνες που έχουν δωρίσει έργα τους είναι: Ο. Αγγελίδου, Π. Αγγελίδης, Β. Αποστόλου, Ν. Ασπέτα – Zωγραφίνα, Κ. Βάγια, Σ. Βαμβακάρη, Γ. Γεωργακόπουλος, Α. Γρηγορά, Μ. Γρηγοριάδης, Μ. Καλοπαστά, Α. Κούστας, Μ. Μαδένης, Π. Μαναβή, K. Mαρούδα, Ι. Μαστερόπουλος, Γ. Μητράκας, Δ. Μυταράς, Κατ. Νικολάου, Χ. Ξένος, Δ. Παπαγρηγοράκης, Ε. Πλατανιώτη, Ε. Σούτογλου, Α. Σπηλιόπουλος, Κ. Σπυριούνης, Μ. Σταυρίδου, Γ. Σταύρου, Π. Τζανουλίνος, Λ. Τσίλαγα, Γ. Στέρης (Σταματελάτος), Ν. Φόρτωμας, Ι. Φραγκούλη και μαθητές του Τοσίτσειου Δημοτικού Σχολείου.