Λόγω της ανταπόκρισης του σινεφίλ κοινού, η ταινία μικρού μήκους Μπίλης, θα προβληθεί για μία ακόμα φορά, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στις 16:00, στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμος. Η ταινία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή 10 Απριλίου 2016, λίγο πριν αρχίσει την περιοδεία της στα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

Πατέρας και γιος συγκρούονται σφοδρά μπροστά στα κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος. Τι θα γίνει όταν ο ένας από τους δύο αποφασίσει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να επουλώσει τις πληγές της ψυχής του; 

Ένας αμείλικτος πόλεμος ανάμεσα στο καλό και το κακό ξεκινάει, υπάρχει όμως πραγματικός νικητής; Δύο χαρακτήρες κλεισμένοι σε ένα σώμα, παλεύουν με το σκληρό ζήτημα της παιδικής κακοποίησης, προσπαθώντας να ισορροπήσουν.

Το σύστημα… Αυτό να επικρίνετε και να καταδικάσετε… Αυτό που υποκρίνεται ότι νοιάζεται!

Η ταινία Μπίλης πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα νέων δημιουργών, εν μέσω και σε πείσμα των capital controls και των δημοψηφισμάτων. Ο Νικόλας Νικελάκης και ο Χρήστος Μαραθιάς, δύο νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί ερμηνεύουν τους ρόλους της σκοτεινής αυτής ταινίας. Το σενάριο υπογράφει ο πολυβραβευμένος για τα θεατρικά και λογοτεχνικά του έργα, Κύπριος συγγραφέας Μιχάλης Νικολάου. Η σκηνοθεσία είναι του γνωστού σκηνοθέτη, ηθοποιού, θεατρικού συγγραφέα και σπαθογράφου, Χάρη Γεωργιάδη.

Σενάριο: Μιχάλης Νικολάου

Σκηνοθεσία: Χάρης Γεωργιάδης

Διεύθυνση φωτογραφίας & Οπερατέρ: Μιχαήλ Τζωρτζάτος

Μουσική, Ψαλμούς & Σχεδιασμός ήχου: Ελευθερία Ζάβαλη

Μοντάζ: Χάρης Γεωργιάδης – Μιχαήλ Τζωρτζάτος

Υποτιτλισμός: Γιώργος Καράμπαλης

Βοηθός σκηνοθέτη & Σκριπτ: Θοδωρής Σκαρής

Μπουμ: Νίκος Σονίδης

Μακιγιάζ: Χρύσα Μιχαηλίδου

Βοηθός παραγωγής: Καλλιρρόη Καρούντζου

Παίζουν: Νικόλας Νικελάκης – Χρήστος Μαραθιάς

Διάρκεια 24 λεπτά