Η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει τη βιωματική έκθεση της ActionAid με θέμα «Μπες στη θέση μου»…

… στις 9-11 Νοεμβρίου 2012.

Στην έκθεση, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία του εορτασμού των 40 χρόνων της ActionAid, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων ενός φτωχού χωριού στο Κονγκελάι της Κένυας. Πώς είναι μια αφρικανική κοινότητα; Πώς τρέφονται οι κάτοικοί της; Πόσο μεγάλη είναι μια καλύβα; Τι σημαίνει ψάχνω νερό; Μέσα σε περίπου 20 λεπτά, οπτικοακουστικό υλικό, βιωματικές δράσεις και αντικείμενα από την Κένυα θα μας μεταφέρουν στην πραγματικότητα των κατοίκων της  Αφρικής.  Τις συνθήκες ζωής θα μας μεταφέρουν και οι  εθελοντές της ActionAid που έζησαν για μια εβδομάδα στο Κονγκελάι της Κένυας μαζί με οικογένειες κτηνοτρόφων σε μια από τις πιο άνυδρες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Θα είναι εκεί για να δίνουν πληροφορίες και να μεταφέρουν αυτή την εμπειρία ζωής.

Παράλληλα παρουσιάζεται έκθεση φωτογραφιών με τίτλο:  «Η Αφρική μέσα από τα μάτια των εθελοντών» που τράβηξαν εθελοντές της ActionAid από τα ταξίδια αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα θα προβληθούν 5 ντοκιμαντέρ με θέμα την Αφρική.

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 20.30, θα πραγματοποιηθεί γιορτή για τους Ανάδοχους Παιδιού της ActionAid. Εθελοντές και Ανάδοχοι θα μας μεταφέρουν όλους στην Αφρική. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους.