Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία: Η ΚΟΑ στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη – Αναβολή

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της παρουσιάζουν τη συναυλία America στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, στο πλαίσιο του κύκλου Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία.

Ουδείς αμφισβητεί την επιρροή της αφρικανικής μουσικής στη διαμόρφωση της αμερικανικής λαϊκής παράδοσης. Και βέβαια, οι μελωδίες των μαύρων της Αμερικής, με την τζαζ ως πρωταγωνιστή, σφράγισαν τα γραπτά λόγιων – Αμερικανών και όχι μόνο – δημιουργών. Με αυτό το σκεπτικό, το δραστήριο Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, παρουσιάζει δημοφιλή έργα, που αντλούν από τον ανεξάντλητο πολιτισμικό πλούτο της αμερικανικής ηπείρου. Ξεκινώντας με το δημοφιλές Αμερικανικό Κουαρτέτο του Αντονίν Ντβόρζακ. Έργο, στο οποίο αναδεικνύεται η εντύπωση που προκάλεσαν οι μελωδίες των γηγενών στον Τσέχο συνθέτη. Συνεχίζοντας με αποσπάσματα από τις εξαιρετικά δημοφιλείς δημιουργίες του Τζορτζ Γκέρσουιν, που θεωρείται ως ο επιφανέστερος εκπρόσωπος της συμφωνικής τζαζ. Πρόκειται για τα έργα: Ένας Αμερικάνος στο Παρίσι καθώς και την όπερα Πόργκυ και Μπες. Η γεμάτη λάμψη και ζωντάνια συναυλία, ολοκληρώνεται με έναν ύμνο στη συμφιλίωση. Το Somewhere, από το διάσημο μιούζικαλ West Side Story του ευρηματικού Λέοναρντ Μπερνστάιν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

ΑΝΤΟΝΙΝ ΝΤΒΟΡΖΑΚ (1841-1904)
Αμερικάνικο Κουαρτέτο

ΤΖΟΡΤΖ ΓΚΕΡΣΟΥΙΝ (1898-1937)
Αποσπάσματα από το έργο «Ένας Αμερικάνος στο Παρίσι»
Αποσπάσματα από την όπερα «Πόργκυ και Μπεςς»

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΜΠΕΡΝΣΤΑΙΝ (1918-1990)
«Somewhere» από το μούζικαλ «West Side Story»

Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α.

Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, φλάουτο
Χριστίνα Παντελίδου, όμποε
Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο
Οδυσσέας Μπάσιος, φαγκότο
Γρηγόρης Ασωνίτης, κόρνο

Μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας (στις 17:00), θα παραχωρηθεί ξενάγηση σε έκθεση του Ιδρύματος για τους κατόχους εισιτηρίων, από την κυρία Άννα Πλέσσα.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ