Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση – παρουσίαση Move Shakespeare, η οποία αποτελείται από αποσπάσματα Σαιξπηρικών ρόλων στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Η παράσταση/παρουσίαση βασίστηκε στην μεταδιδακτορική έρευνα από την Δρ Κική Σελίωνη (Biophysical acting) που υποστηρίζεται από το Central School of Speech and Drama University of London, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα και την Ελληνοεκδοτική και αφορά τη μέθοδο του Laban και τη διδασκαλία της στους ηθοποιούς.

Η καινοτόμος μεθοδολογία προτείνει μία ολοκληρωμένη εκπαίδευση του σώματος του ηθοποιού και τη σύνθεση του ρόλου. Για πρώτη φορά χρησιμοποιείται ως θεωρητική υποστήριξη της Μεθόδου του Laban η Αριστοτελική φιλοσοφία μέσα από την ανάλυση του σύγχρονου Έλληνα φιλόσοφου Στέλιου Ράμφου όπως παρουσιάστηκε στο έργο του «Μίμησις εναντίον Μορφής» και την τεχνική του Laurence Olivier.

Η παράσταση, είναι αποτέλεσμα του εργαστηρίου που απευθύνθηκε σε ηθοποιούς, τριτοετείς σπουδαστές δραματικών σχολών, χορευτές στην πρακτική του εφαρμογή, ενώ ως παρατηρητές / ακροατές είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σκηνοθέτες, δάσκαλοι υποκριτικής, θεατρολόγοι, χορογράφοι, movement directors/instructors.

Συντελεστές:

Διδασκαλία και Επιλογή κειμένων στην Ελληνική γλώσσα: Βασίλης Νικολαΐδης DEA (MPhil)
Κίνηση και προσαρμογή στη αγγλική γλώσσα: Dr Κική Σελιώνη
Κοστούμια-Φωτισμοί: Ευδοκία Βεροπούλου 
Video: Σεραφείμ Αρκομάνης
Φωτογραφία: Γιώργος Λάμπρου
Επιμέλεια κειμένων: Μαρία Ντότσικα

Ηθοποιοί-Χορευτές:
Άνθη Μάριον, Γκανάτσιου Ιωάννα, Δελαγραμάτικα Φίλια, Ζαχαριάδου Δάφνη, Καλέμου Σουσάνα, Καλλία Λουίζα, Ξένου Διώνη, Πανταζής Παναγιώτης, Σάχας Παναγιώτης, Σπυριδάκου Σαπφώ, Τριανταφύλλου Αθανασία, Τσιρίτα Αργυρώ, Φινοκαλιώτη Ελεάννα, Χαμαλίδου Άρτεμις, Ψυχράμης Αλέξανδρος.