Πιστό στο ραντεβού του με το κοινό της πόλης του Βόλου και τους πολυπληθείς επισκέπτες του, το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου – Μουσική και Παραστατικές Τέχνες ανοίγει αυλαία στις 19 Δεκεμβρίου και υπόσχεται να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρις τις 12 Ιανουαρίου.

Ανανεωμένο, πλούσιο και ελκυστικό, το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου έρχεται μέσα στις γιορτές για να δώσει μια πνοή αληθινής ψυχαγωγίας. Πολιτική του αποτελεί η ισορροπία ανάμεσα   στον διεθνή και ελληνικό χαρακτήρα του, δίνοντας έμφαση στην τοπική δημιουργία και στις όλο και περισσότερες τοπικές ομάδες που κινούνται στο χώρο όπου διασταυρώνονται οι διαφορετικές τέχνες.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου, οι τέχνες συνδιαλέγονται. Η μουσική βρίσκεται σε μια γόνιμη  γέφυρα με τον χορό, το θέατρο, την προφορική αφήγηση, την παντομίμα και τη ζωγραφική, ενώ διαφορετικές χώρες και πολιτισμοί συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους.

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ινδία, η Ιταλία και η Ελλάδα δίνουν και φέτος τον χαρακτήρα ενός Φεστιβάλ που επιμένει ότι ο Πολιτισμός είναι μια δυνατή και θαυμαστή απάντηση σε εποχές πολύπλοκες και δύσκολες.

Αρχής γενομένης το 1995 –από το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου που συγχωνεύτηκε πλέον στον νέο ενιαίο πολιτιστικό οργανισμό Δήμου Βόλου- το Φεστιβάλ έφερε στην πόλη του Βόλου ομάδες και καλλιτέχνες, συχνά για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο Μαρσέλ Μαρσώ, η Χάνα Σιγκούλα, οι Μόμιξ, οι ομάδες χορού Inbal Pinto και Chris Herring, η εγγονή του Τσάπλιν Αουρέλια, τα Μπαλέτα Μουσέγιεφ και της Σόφιας, οι Urban Tap από τη Νέα Υόρκη, οι Έλληνες Δημήτρης Παπαιωάννου, Μιχάλης Μαρμαρινός, Δήμητρα Γαλάνη είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που φιλοξενήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην πόλη.

Το Φεστιβάλ, μια αληθινή πρόταση ποιοτικού, ψυχαγωγικού πολιτιστικού τουρισμού, προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Συντονίζεται  με το ισχυρό ρεύμα του χειμερινού τουρισμού της περιοχής του Βόλου, του Πηλίου και της Μαγνησίας και αποτελεί μέχρι τώρα το μοναδικό χειμερινό Φεστιβάλ της Χώρας.