Παρόλο που γράφτηκε πριν τα τωρινά γεγονότα, ο δίσκος είναι περίεργος έντονα συνδεδεμένος με την ζωή που ζούμε σήμερα. Όπως εξηγεί και ο ειλικρινής τίτλος του, είναι μία οδυνηρή ηθική κατακραυγή για τον κόσμο που έχει κατακτηθεί από το συναίσθημα, τον θυμό, μα πάνω από όλα την ελπίδα. Με θέματα που αντικατοπτρίζουν την σημερινή εικόνα της κοινωνίας, στιχουργικά αναφέρεται στην κλιματική αλλαγή, το άγχος γύρω από τα social media, το πολιτικό χάος και την γενικότερη διάθεση για αποσύνθεση και για τάσεις φυγής. Μουσικά, είναι μία συναισθηματική έκρηξη, με δυναμικά τραγούδια όπως το “Unperson”, το “Is Everybody going Crazy?” και το “Can You Afford To Be AnIndividual?”, αλλά και πιο soft στιγμές μέσα από το συναίσθημα των “Moral Panic” και “Free If We Want It”. Τα δύο αντίθετα συνδέονται τέλεια με τα tracks “Moral Panic” και “Before We Drift Away”.

Το συγκρότημα δήλωσε:

“Το “Moral Panic” ήταν μία δύσκολη διαδικασία κάποιες στιγμές. Πολλοί θα έλεγαν ότι είναι ένας πολιτικός δίσκος, παρόλο που η πρόθεση μας δεν ήταν να δημιουργήσουμε άμεσα αυτό. Το album υπογραμμίζει τα αποτελέσματα που έχουν οι πιέσεις του σύγχρονου κόσμου και η εποχή της πληροφορίας επάνω μας. Μιλάει για τους ανθρώπους”.

“Τα τραγούδια βρίσκονται ανάμεσα στην οργή και στην παραίτηση. Λυπόμαστε ο ένας τον άλλο συνέχεια. Οι φόβοι μας χρησιμοποιούνται εναντίον μας για να βγάζουν κάποιοι κέρδος. Το σύγχρονο debate μας καλεί να υποθέσουμε πως όποιος διαφωνεί μαζί μας για το οτιδήποτε έχει μία οπτική τελείως αντίθετη με την δικιά μας. Η αλήθεια μου δεν είναι η αλήθεια σου και η δικιά σου αλήθεια σε κάνει χαζό”.

“Υπάρχουμε σε διαδικτυακές φυλές. Μερικές φορές, μόνο έτσι μπορούμε να περάσουμε την μέρα. Μερικές φορές είναι επειδή μας αρέσει να προκαλούμε πόνο. Που μπορούμε να βρούμε ελπίδα και ανακούφιση; Έχουμε ακόμα επιλογή; Μπορούμε να αντέξουμε να έχουμε δικιά μας προσωπικότητα”.

“Η δημιουργία του album ήταν μία πολύ καθαρτική εμπειρία. Ελπίζουμε να είναι καθαρτική και η ακρόασή του”.

Σε παραγωγή του Mike Crossey (The 1975, Arctic Monkeys, Wolf Alice), το “Moral Panic” περιλαμβάνει 11 tracks. Δείτε ολόκληρο το track list παρακάτω:

Unperson
Is Everybody Going Crazy?
Moral Panic
A Real Love Song
Phobia
This Feels Like The End
Free If We Want It
Impossible
There Was Sun
Can You Afford To Be An Individual?
Before We Drift Away

Μετά την παρουσίαση μερικών τραγουδιών από τον δίσκο τους περασμένους μήνες, η μπάντα έχει ήδη συγκεντρώσει 30 εκατομμύρια streams για την νέα τους μουσική μέχρι στιγμής με απίστευτη υποστήριξη από το BBC Radio 1, το Radio X και το Virgin Radio. To “Moral Panic” έρχεται μετά την κυκλοφορία του EP τους “What Did You Thing When YouMade Me This Way” (2018), τον πετυχημένο δίσκο τους “Broken Machine” (2017), που έφτασε στο Νο2 του UK albumchart και του debut album τους “Nothing But Thieves”.

Τα τελευταία χρόνια είναι μόνο ανοδικά για τους Nothing But Thieves. Έχουν πουλήσει πάνω από 780,000 δίσκους και έχουν ξεπεράσει τα 920Μ streams και τα 162Μ views, έχοντας χτίσει έτσι ένα πιστό κοινό για τον alternative rock ήχο τους, ένα κοινό που τους κάνει ένα από τα καλύτερα τωρινά rock συγκροτήματα στον κόσμο. Με πάνω από 150,000 εισιτήρια σε πωλήσεις στην τελευταία περιοδεία τους και sold out shows στο Alexandra Palace του Λονδίνου, η επιτυχία τους είναι παγκόσμια.

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το ντεμπούτο τους ως το debut από Βρετανούς με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Αμερική για το 2015, το συγκρότημα εμφανίστηκε σε Αμερικάνικες τηλεοπτικές εκπομπές όπως αυτές του James Corden και του Jimmy Kimmel και έπαιξε σε διεθνή shows σε χώρες όπως η Πολωνία και η Ολλανδία, όπου και εμφανίστηκε σε μία γεμάτη arena 6 χιλιάδων fans. Αφού παρουσίασαν καινούρια τραγούδια μυστικά νωρίτερα φέτος για μία συναυλία για τα Brits/War Child, ξεκίνησαν να ετοιμάζουν την επερχόμενη ανοιξιάτικη περιοδεία τους, που θα περιλαμβάνει ένα show στο Adrenaline Stadium της Μόσχας με 6,500 ανθρώπους. Πρόσφατα ανακοίνωσαν και τα 3 livestream shows “Live from the Warehouse” που θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα.

Γυρισμένο στο Live From The Warehouse, από πολλές διαφορετικές γωνίες, τα livestream shows τους θα είναι ένας εντελώς νέος τρόπος για να ζήσεις τους Nothing But Thieves, που έχουν αντάξια χτίσει μία φήμη για γεμάτα ενέργεια, δυναμικά live τους. Το συγκρότημα θα παρουσιάζει 3 εντελώς διαφορετικά sets στις 28 και 29 Οκτωβρίου για 3 διαφορετικά time zones, όπου οι θαυμαστές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα ολοκαίνουρια τραγούδια του “Moral Panic” αλλά και πιο σπάνια tracks, παλιά αγαπημένα από τους προηγούμενους δίσκους τους, covers και επανεκτελέσεις. Βρείτε εισιτήρια εδώ

Οι Nothing But Thieves είναι οι Conor Mason (φωνητικά, κιθάρα), Joe Langridge-Brown (κιθάρα), Dominic Craik (κιθάρα, πλήκτρα), Philip Blake (μπάσο) και James Price (drums)