Οι Monophonics, η 6μελής μπάντα από το San Francisco έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στις αποσκευές της θα μεταφέρει το καινούργιο της άλμπουμ με τίτλο ‘In your Brain’. Η διασκευή του περίφημου “Bang Bang” της Nancy Sinatra ήδη κάνει καριέρα στο ραδιοφωνικό airplay και θεωρείται μια από τις καλύτερες διασκευές που έγιναν ποτέ! Λίγες ημέρες πριν φτάσουν στην Ελλάδα για να εμφανιστούν στο Gazarte, οι Monophonics απάντησαν στις ερωτήσεις του Culturenow.gr και μας υποσχέθηκαν δύο live γεμάτα ενέργεια και πάθος!

Συνέντευξη: Μαριάννα Παπάκη

Culturenow.gr: Περιμένουμε με ανυπομονησία τις δύο εμφανίσεις σας στην Ελλάδα στις 18 και 19 Οκτωβρίου στο Gazarte. Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόγραμμα των συναυλιών.
Monophonics: Οι συναυλίες μας είναι γεμάτες ενέργεια, πάθος και ψυχή! Δίνουμε το 110% του εαυτού μας και προσπαθούμε κάθε φορά να δώσουμε μία συναυλία γεμάτη διασκέδαση.

Cul.N.: Το νέο σας άλμπουμ ονομάζεται “In your Brain” και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα, ιδιαίτερα για τη νέα εκδοχή του  «Bang Bang» της Nancy Sinatra. Πώς θα περιγράφατε το άλμπουμ και γιατί επιλέξατε να διασκευάσετε αυτό το τραγούδι; Μ.: Το άλμπουμ είναι μία καλή μίξη Soul, Funk και Psychedelic Rock. Έχει την ατμόσφαιρα του τέλους της δεκαετίας του  ’60 και των αρχών της δεκαετίας του ’70 όταν τα ρεύματα της  soul, της funk και της ψυχεδέλειας άνθιζαν. Εστιάσαμε στην παραγωγή, στη χροιά, στη σύνθεση έτσι ώστε να έχουμε ένα αυθεντικό και «παλαιάς σχολής» ύφος. Ο κιμπορτίστας μας, άκουσε μία εξαίρετη διασκευή του τραγουδιού της δεκαετίας του ’60 από μία Κινέζα ποπ σταρ, την Betty Chung και εμπνεύστηκε από εκεί. Έφερε το τραγούδι στο συγκρότημα κι εμείς το αγαπήσαμε. Αφού ακούσαμε τις εκδοχές του τραγουδιού από τους: Sonny and Cher, Nancy Sinatra, Betty Chung, Vanilla Fudge και Stevie  Wonder, δημιουργήσαμε τη δική μας εκδοχή!

Cul.N.: «Psychedelic Soul», «Soul», «RnB», «Blues-Rock» είναι μερικά μόνο από τα είδη της μουσικής που έχουν ειπωθεί για να χαρακτηρίσουν το ύφος του συγκροτήματος. Πώς θα χαρακτηρίζατε εσείς το είδος της μουσικής που παίζατε;
Μ.: Πιστεύουμε πως μας αντιπροσωπεύει καλύτερα το “psychedelic soul” and “heavy funk”.

Cul.N.: Εάν υπήρχε πιθανότητα για μια συνεργασία με τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη, ποιός θα ήταν αυτός/αυτή; Η ονειρεμένη συνεργασία;
Μ.: Sly Stone, Syl Johnson, Al Green, Candi Staton, Anne Peebles και Shuggie Otis.

Cul.N.: Στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο, υπάρχει μία διάχυτη αίσθηση απαισιοδοξίας λόγω της κρίσης. Τι θα θέλατε να πείτε στο ελληνικό κοινό σας; Ποιά είναι τα συναισθήματα που θα θέλατε να έχουν οι ακροατές φεύγοντας από τη συναυλία;
Μ.: Σαν μουσικοί/καλλιτέχνες θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα γιορτής και να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους που θα έρθουν να μας ακούσουν, κάτι που φιλοδοξούμε να κάνουμε πάντα. Εμείς κατανοούμε όλους όσους αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις και αυτό ακριβώς είναι και ένα μεγάλο μέρος της μουσικής που παίζουμε. Η soul και blues μουσική υμνούν τον πόνο και τις δύσκολες περιστάσεις της ζωής και αυτό είναι ζωτικό στοιχείο της μουσικής μας. Θέλουμε όσοι θα έρθουν στις συναυλίες μας, να φύγουν έχοντας πάρει την αγάπη μας, εμπνευσμένοι και χαρούμενοι.

Cul.N.: Τα μελλοντικά σας σχέδια; (δισκογραφικά και συναυλιακά)
Μ.: Αυτό τον καιρό είμαστε σε ευρωπαϊκή περιοδεία και μετά θα επιστρέψουμε στην Καλιφόρνια και θα πάρουμε μέρος σε κάποια εορταστικά φεστιβάλ και Halloween Parties. (πάρτυ των Ευχαριστιών). Θα κάνουμε επίσης μία μικρή περιοδεία σε  Όρεγκον, Ουάσινγκτον και στον Καναδά! Μετά το τέλος αυτής της περιοδείας, επειδή θα πλησιάζουν και οι διακοπές, οι ρυθμοί δουλειάς θα αρχίσουν να πέφτουν. Στο επίπεδο της δισκογραφίας τώρα, είμαστε στη φάση να ξεκινήσουμε να ετοιμάζουμε ένα EP με διασκευές για τους fans μας, που θα προσφέρεται για δωρεάν κατέβασμα και θα πωλείται σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, σε συλλεκτική έκδοση. Δουλεύουμε επίσης για ένα άλμπουμ μαζί με έναν υπέροχο τραγουδιστή της soul, τον Mike James Kirkland. Είχε κάποιες μικρές επιτυχίες στις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Μετά από όλα αυτά, θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για το επόμενο άλμπουμ μας και ελπίζουμε να το έχουμε ολοκληρώσει μέχρι το καλοκαίρι!