Η Β΄ Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις θα φιλοξενήσει την παράσταση «Μόλλυ Σουήνυ» του Μπράιαν Φρίελ κάθε Δευτέρα και Τρίτη

… από το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις, από το τελευταίο δεκαήμερο Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα παρουσιάζεται η παράσταση «ΜΟΛΛΥ ΣΟΥΗΝΥ» του Μπράιαν Φρίελ, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, με τους Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιώργο Πυρπασοπούλο, Δημήτρη Καραμπέτση. Μια σονάτα για 3 πρόσωπα σε παραγωγή Τάσου Ιορδανίδη.

Ένα αριστουργηματικό έργο, μακριά από κάθε είδους μελοδραματισμό για «αναξιοπαθούντα» άτομα, γραμμένο με σοφία και ευαισθησία, μια παρτιτούρα που ξεδιπλώνεται αργά, σταδιακά, αποκαλύπτοντας τις υπαρξιακές διαδρομές των τριών ηρώων.

Με αφετηρία το σήμερα, συνοδοιπορούμε με τα τρία πρόσωπα του έργου στο δρόμο της μνήμης, γινόμαστε μάρτυρες στο πέρασμα της ηρωίδας από το σκοτάδι στο φως. Κείμενο βαθειά ποιητικό και συνάμα ρεαλιστικό, διάσπαρτο από ιαματικό χιούμορ.
Βλέπω, κοιτάζω, παρατηρώ. Ναι. Όλοι βλέπουμε το δρόμο. Πόσοι όμως παρατηρούμε τις μικρές ρωγμές, τις ανεπαίσθητες λακκούβες, τα υψώματα; Πόσο θέλουμε ή μπορούμε, να προσέξουμε μικρές εισπνοές που δεν γινήκαν λέξεις, ματιές που ήθελαν κάτι να πουν και τελευταία στιγμή το πήραν πίσω, μισές χειρονομίες, παραπλανητικά χαμόγελα; Συνήθως κοιτάζουμε το έξω, την εικόνα που κινείται, και μένουμε άβουλοι, φοβισμένοι πρεσβύωπες, και εντέλει άπραγοι, στην εσωτερική δράση.

“Ο Μπράιαν Φρίελ, είναι όχι μόνο ο μεγαλύτερος εν ζωή συγγραφέας της Ιρλανδίας, αλλά ένας απ’ τους μεγαλύτερους του κόσμου, ένας σύγχρονος Τσέχωφ.”
Τζέημς Φάλτον

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
Σκηνικά- κοστούμια: Απόστολος Βέττας
Φωτιστικός σχεδιασμός: Νίκος Καβουκίδης

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιώργος Πυρπασοπούλος, Δημήτρης Καραμπέτσης

Στο θέατρο Άνεσις παράλληλα με την παράσταση «Μόλλυ Σουήνυ», θα παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή, από Τετάρτη έως Κυριακή, το πολυβραβευμένο  έργο του Τζεφ Μπάρον, «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν» με τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο και Τάσο Ιορδανίδη, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεάτρου Άνεσις