Η Αίθουσα Τέχνης ATRION παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μνήμες Εικόνων» στην οποία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες

Μαρία Αναστασίου, Τάνια Δημητρακοπούλου και Ευθύμης Ευθυμιάδης. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011.

 Η Μαρία Αναστασίου διηγείται αφαιρετικά μικρές ιστορίες της πόλης και της εξοχής

«Με περισυλλογή , στοχαστική ευαισθησία , τόλμη και βαθιά γνώση των υλικών» (Αθηνά Σχοινά)

Η Τάνια Δημητρακοπούλου μας ταξιδεύει στα παζάρια της Κωνσταντινούπολης και του Μαρόκο αναβιώνοντας εικόνες της τοπικής αγοράς.

«Η Δημητρακοπούλου εισχωρεί με θαυμαστή σχεδιαστική ευχέρεια στα σούκ του Μαρρακές και στα παζάρια του Καίρου, στα υπαίθρια πανηγυράκια των ελληνικών κωμοπόλεων και στα σοκάκια της Αλεξάνδρειας ,στα μπεζεστένια και στις σκεπαστές αγορές της Κωνσταντινούπολης» (Ίρις Κρητικού)

Ο Ευθύμης Ευθυμιάδης απομακρύνεται από το ρεαλιστικό και παίζει με τις εικόνες του υποσυνείδητου.

«Πρόκειται για γοητευτικά έργα που καταγράφουν περίτεχνες τελετουργίες» (Χάρης Καμπουρίδης)

Βιογραφικά καλλιτεχνών:

Μαρία Αναστασίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1981 από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1991 παίρνει το πτυχίο ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Δημήτρη Μυταρά. Παράλληλα παρακολούθησε το τμήμα Χαρακτικής με καθηγητή τον Θ. Εξαρχόπουλο. Συνεχίζει με επιτυχία τις σπουδές της στο Παρίσι στην Εcole Nationale Superieure des Beaux Arts στο εργαστήρι του V.Velickovic. Έχει πραγματοποιήσει 12 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 20 ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται στο Υπουργείο Πολιτισμού και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Τάνια Δημητρακοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Kingston στην Αγγλία. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου σε Industrial and Communication Services. Στη συνέχεια στράφηκε στις Τέχνες και σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ. Έχει συμμετάσχει σε εικονογραφήσεις βιβλίων και πολλές φιλανθρωπικές εκθέσεις και δημοπρασίες συλλόγων, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, Human Reserve Rights,. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε 7 ατομικές εκθέσεις  και  έχει συμμετάσχει σε πολλές σημαντικές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της ανήκουν σε σπουδαίες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ευθύμης Ευθυμιάδης

Ο  Ευθύμης Ευθυμιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966.Πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής από την Σπύρο Κουρσάρη. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας  (1985-1990). Έχει  κάνει 9 ατομικές εκθέσεις και  έχει συμμετάσχει 2 φορές στην ART ATHINA και  σε περισσότερες από 20 σημαντικές ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται σε σπουδαίες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.