Ζωντανή παρουσίαση του ντεμπούτου άλμπουμ τής Μητέρας Φάλαινας Τυφλής, με τίτλο «Ορχήστρα στο Βυθό», στην

Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου! Ήρθε η στιγμή της κατάδυσης! Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, το 10μελές γκρουπ της Μητέρας Φάλαινας Τυφλής παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο «Ορχήστρα στο Βυθό», το οποίο κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2010 από την ανεξάρτητη εταιρεία «Πλαγκτόν». Κι όλα αυτά, στις 10 ακριβώς, το βράδυ της Κυριακής!

Μετά από 1 ολόκληρο χρόνο ηχογραφήσεων και προβών, σε πλήρη σύνθεση και με εκλεκτούς καλεσμένους – έκπληξη, η Φάλαινα κάνει την πρώτη της μεγάλη εμφάνιση, σε μία από τις αγαπημένες μουσικές σκηνές της Αθήνας, και σας προσκαλεί να ζήσετε μαζί της μια εκρηκτική υποβρύχια μουσική εμπειρία.

Ελάτε μαζί μας και γεμίστε με μοναδικά ηχοχρώματα και εικόνες παντοτινές, τις καρδιές σας. Ακολουθήστε τη Μητέρα Φάλαινα Τυφλή στο συναρπαστικό της ταξίδι! Έτοιμοι για τη βουτιά της ζωής σας;

ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή αναδύθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2006. Είναι ένα πολυμελές ωδικό κήτος ηλεκτροακουστικής Folk-Soul Rock, αλλά και ένα «υποβρύχιο» μουσικό όχημα έκφρασης, με έμφαση στα διηγηματικά τραγούδια, στις συμφωνικές ενορχηστρώσεις, στον εναγκαλισμό του απρόσμενου και στην αφοσίωση στο ομαδικό πνεύμα.

Τα τραγούδια της ταξιδεύουν τον ακροατή στα ηχοχρώματα των Waterboys, των Arcade Fire, του Dave Matthews και του Paul Weller, αλλά και στην τραγουδοποιία του Βαγγέλη Γερμανού, του Δήμου Μούτση και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, με όλα τα παραπάνω να αποτελούν ισχυρές δημιουργικές της επιρροές.

Χάρη στα πλούσιά ηχοχρώματα και τις μοναδικές ενορχηστρώσεις, η εμπειρία της συνάντησης με τη Φάλαινα γίνεται, αν μη τι άλλο, μελωδικά και κυματομορφικά συναρπαστική.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές γνωστές μουσικές σκηνές και σε διάφορα φεστιβάλ της Αθήνας και της περιφέρειας, και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον πρώτο της δίσκο, την «Ορχήστρα στο Βυθό», τον Οκτώβρη του 2010.

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή είναι:

Διαμαντής Διαμαντίδης – Κιθάρα / Φωνή
Τζωρτζίνα Κοκκινάκη – Βιολί / Φωνή
Μιχάλης Κραουνάκης – Σαξόφωνο
Κώστας Αδαμόπουλος – Πιάνο / Πλήκτρα / Φωνή
Αίγλη Δράκου – Βιολοντσέλο
Λάμπης Μητσιάκης – Τρομπόνι / Μαντολίνο
Ειρήνη Συσκάκη – Βιολί
Λευτέρης Βαρθάλης – Ηλεκτρικό μπάσο
Σωτήρης Πέπελας – Τρομπέτα
Γιάννης Ματσούκας – Τύμπανα