Το Booze Upstairs Cooperativa με μεγάλη χαρά φιλοξενεί τον βραβευμένο, σαξοφωνίστα, τραγουδιστή και συνθέτη της jazz, Δημήτρη Βασιλάκη. Ο διεθνούς φήμης Έλληνας τζαζίστας, με καριέρα και δισκογραφία στο εξωτερικό θα επιμελείται του μουσικού προγράμματος και της καλλιτεχνικής διεύθυνσης της κυριακάτικης εξόδου μας, παρουσιάζοντας το project του “miles view”, κάθε Κυριακή από 17 Φεβρουαρίου.

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, το miles view αναζητώντας νέο jazz space, προσγειώθηκε στον ξεχωριστής αισθητικής πρώτο όροφο του ιστορικότερου  club της Αθήνας, το Booze.

Με το κουαρτέτο του θα παρουσιάσει καλεσμένους από την Ελληνική και διεθνή σκηνή καθώς και ολόκληρα σχήματα της jazz & beyond, συνεργασίες με χορευτικές ομάδες, tap dancing και multimedia, προσφέροντας μια φρέσκια άποψη στην jazz για βραδιές με ενέργεια και δυνατές μουσικές.

Στοιχεία για τη πορεία του Δημήτρη Βασιλάκη:

  • Έχει ηχογραφήσει 5 άλμπουμ για την ιστορική τζαζ εταιρεία Candid Records με έδρα την Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

«Secret Path» (1998)
«Daedalus Project – Labyrinth» (2002)

Το άλμπουμ «Daedalus Project- Labyrinth» ψηφίστηκε 2ο τζαζ άλμπουμ της χρονιάς και άλμπουμ του μήνα Μαρτίου 2002 από το BBC.

«Parallel Lines» (2006)

«Across The Universe» (2011)

Το νέο άλμπουμ «Across the Universe» ηχογραφήθηκε στην Νέα Υόρκη με συμμέτοχες κορυφαίων τζαζ μουσικών από όλες τις Ηπείρους και κυκλοφορεί σε επετειακή έκδοση για τον εορτασμό των 50 χρόνων της Candid Records.

«Jazz For Bentley» (2012)

Αυτή η συλλογή προέκυψε μετά από πολύχρονη συνεργασία με τα αυτοκίνητα Bentley σε μεγάλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (London Jazz Festival 2007-2009, Isadora Duncan Dancers New York, Beyonce Band  etc) και η παραγωγή της έγινε αποκλειστικά για το φημισμένο luxury brand.

Από τα πρώτα μέλη του διεθνούς οργανισμού Σχολών Τζαζ – IASJ – έχει ταξιδέψει ανά την υφήλιο σε φεστιβάλ, ενώ έχει αρχίσει ένα νέο κίνημα στις ΗΠΑ για νέους καλλιτέχνες με τίτλο Art Escape.

Έχει παίξει στα πιο γνωστά κλαμπ, αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ ανά τον κόσμο: Birdland New York, Yale, Dizzy’ s Club Coca Cola Jazz @ The Lincoln Center, Natural History Museum Washington DC για το Smithsonian Institute and Jazz appreciation month, Onassis Cultural Centre New York, Smalls, Fat Cat, Sweet Rhythm, Kitano και Zinc New York, Jazz Showcase Chicago, London Jazz Festival Royal Festival Hall, Ronnie Scott’ s, South Bank – Purcell Room, European, Asian & South Africa Tours και σε μεγάλα φεστιβάλ στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, ενώ από τον διεθνή τύπο έχει χαρακτηριστεί ως Έλληνας θεός της τζαζ.

Έχει παίξει και ηχογραφήσει μεταξύ άλλων με τους: Jeff «Tain» Watts, Dave Liebman, Marc Johnson, Abdullah Ibrahim, Essiet Essiet, Jamie Cullum, Adam Nussbaum, Theodosii Spassov, Ralph Peterson, Jack Walrath, Andy Sheppard, Milcho Leviev, Ron Affif, Juliet Kelly, Deborah Davis, Mina Agossi.

Έχει παίξει για 2 Έλληνες Προέδρους Δημοκρατίας και για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton.

Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών, Δελφικούς Αγώνες, Αθήνα 2004, Φεστιβάλ Δ. Αθηναίων, Fringe Festival. Έχει κάνει παραγωγές και έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θέατρο Λυκαβηττού, Ηρώδειο, Θέατρο Παλλάς, Αίθουσα Παρνασσός, Τεχνόπολη κλπ.

Παρουσίασε ετήσιο (1999) τηλεοπτικό πρόγραμμα στην ΝΕΤ, (παράλληλα με το 3ο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου), με τίτλο «jazz club»

Επίσης ετήσιο (2000) τηλεοπτικό πρόγραμμα στο κανάλι SEVEN7 με τίτλο «all that jazz», καθώς και συνεντεύξεις και άρθρα για το BBC Radio 3-London Jazz Festival και για πολλούς Ελληνικούς και διεθνείς σταθμούς.

Δίδαξε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας (1991-2000), στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Αριστοτέλειο και Μακεδονίας (2000-2007), ενώ έχει παρουσιάσει πολλά εργαστήρια/σεμινάρια/διαλέξεις σε φημισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού: Queens, Yale, Columbia, Skidmore, DePaul, Georgia Tech, Royal Academy Of Music, Paris Conservatoire, Guildhall School Of Music And Drama, London College Of Music.

Συγγραφέας του, βραβευμένου από το Ωνάσειο Ίδρυμα βιβλίου: «Μελέτη Σαξοφώνου», που αποτελεί εκπαιδευτικό βοήθημα σε Ωδεία, Σχολές και Πανεπιστημιακά τμήματα Μουσικής.