Καθημερινά ακούμε πολλές πολλές νέες ειδήσεις, διαβάζουμε άρθρα και βλέπουμε εκπομπές! Οι δημοσιογράφοι είναι και αυτοί οι ήρωες της εποχής μας μαζί με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους πωλητές και όλους όσοι εργάζονται για εμάς που μένουμε σπίτι!

Τι είναι όμως ένας δημοσιογράφος και πόσο δημιουργικό είναι αυτό το επάγγελμα;

Η Περισπωμένη καλεί όλα τα παιδάκια –μικρά και μεγάλα– να γίνουν μικροί δημοσιογράφοι και μαζί να φτιάξουμε ένα περιοδικό με τίτλο «Καραντίν»!

Βήματα:

1) Διαλέγετε μία από τις παρακάτω κατηγορίες και γράφετε ένα άρθρο (ή περισσότερα) που θα στείλετε στην Περισπωμένη:

Ρεπορτάζ – Για να γράψουμε ένα ρεπορτάζ πρέπει να κάνουμε μια έρευνα! Σκεφτείτε ένα θέμα που σας απασχολεί λοιπόν και ερευνήστε το! Όταν έχετε συλλέξει όλα τα στοιχεία γράψτε ένα άρθρο.

Συνέντευξη – Παίρνουμε μία συνέντευξη από τους γονείς μας, τα αδέλφια μας, κάποιον ήρωα/ηθοποιό που θαυμάζουμε (μπορεί να είναι μία φανταστική συνέντευξη)

Βιβλιοπαρουσίαση – Γράφουμε μία ή δύο ή εκατό παρουσιάσεις για ένα βιβλίο που διαβάσαμε και μας άρεσε! Γράφουμε την υπόθεση, λίγα λόγια για τους ήρωες, βρίσκουμε μια εικόνα και λέμε γιατί πρέπει να το διαβάσει ο κόσμος!

Παρουσίαση ταινίας – Γράφουμε μία παρουσίαση ταινίας! Τώρα που όλοι μείναμε σπίτι μας, ας προτείνουμε ο ένας στον άλλο ταινιούλες!

Βιογραφία – Συγγραφείς, ηθοποιοί, ιστορικά πρόσωπα, ας γράψουμε μία βιογραφία τους! Έτσι κι αλλιώς στις εφημερίδες και στα περιοδικά μπορούμε να ενημερωθούμε για διάφορα θέματα. Επιλέγουμε ένα πρόσωπο και γράφουμε λίγα λόγια για τη ζωή και το έργο του, βρίσκουμε φωτογραφίες και άγνωστες πληροφορίες για τη ζωή του!

Σαν Σήμερα – Μπορούμε να συγκεντρώσουμε σε μια στήλη το Σαν Σήμερα όποιας μέρας του Απρίλη θέλουμε για να εμπλουτίσει το περιοδικό μας!

«Μια εικόνα μια ιστορία» – Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις λένε και είναι ακόμη καλύτερα όταν αυτές τις χίλιες λέξεις τις γράφουμε! Διαλέξτε την αγαπημένη σας εικόνα και γράψτε την ιστορία της ή μια φανταστική ιστορία!

Αθλητικά – Τι κι αν σταμάτησε το ποδόσφαιρο και όλα τα άλλα αθλητικά γεγονότα; Καιρός να μάθουμε κάτι για τον αθλητισμό! Μπορείτε να γράψετε ένα άρθρο για την αγαπημένη σας ομάδα και την ιστορία της ή να περιγράψετε κάποιο άθλημα ή ακόμη να πάρετε μια φανταστική συνέντευξη από ένα/μία αθλητή/αθλήτρια!

2) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ό,τι κι αν διαλέξετε μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα για να σας βοηθήσουμε με πιθανά θέματα για ρεπορτάζ, πιθανές ερωτήσεις για συνεντεύξεις, πιθανούς τίτλους, βιβλία, ταινίες για παρουσιάσεις!

3) Όταν γράψετε το άρθρο σας στείλτε το στην Περισπωμένη (αν μπορείτε δακτυλογραφημένο ακόμη καλύτερα, αν όχι δεν πειράζει) και η Περισπωμένη θα αναλάβει να δημιουργήσει το περιοδικό “Καραντίν” σε PDF το οποίο θα σταλεί σε όλους τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες και θα αναρτηθεί στη σελίδα της!

Καλόγράψιμο και καλήδιασκέδαση!