Μία απίστευτη φωτογραφία της «Νυχτερινής Περιπόλου» με ανάλυση 44,804 megapixel

Το Rijksmuseum στο Άμστερνταμ δημοσίευσε στο διαδίκτυο την πιο λεπτομερή φωτογραφία της «Νυχτερινής Περιπόλου» που τραβήχτηκε ποτέ, αποκαλύπτοντας κάθε πινελιά του μοναδικού Ρέμπραντ.

Αυτή η φωτογραφία υπερ-ανάλυσης κυκλοφόρησε με αφορμή την ανακοίνωση πως η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του πίνακα θα καθυστερήσει. Η αποκατάσταση του πίνακα του Ρέμπραντ ξεκίνησε πέρυσι και μεταδόθηκε ζωντανά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η νέα εικόνα του πίνακα με ανάλυση 44,8 gigapixel, φτιαγμένη από 528 διαφορετικές φωτογραφίες, επιτρέπει στους θεατές να κάνουν μεγέθυνση και να εξετάσουν κάθε λεπτομέρεια του τεράστιου καμβά. Η φωτογραφία δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκατάστασης  με σκοπό να επιτρέπει στους συντηρητές να βλέπουν τον πίνακα από απόσταση και να παρακολουθούν τις επιπτώσεις του χρόνου.

Ο Taco Dibbits, διευθυντής του μουσείου, δήλωσε: «Η ερευνητική ομάδα Operation Night Watch χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες για τη διαδικασία αποκατάστασης. Η φωτογραφία είναι μια πολύ σημαντική πηγή πληροφοριών για τους ερευνητές και οι διαδικτυακοί επισκέπτες μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να θαυμάσουν το αριστούργημα του Ρέμπραντ σε κάθε του λεπτομέρεια

Μια ομάδα 12 συντηρητών έργων τέχνης ξεκίνησε τις εργασίες για την αποκατάσταση της «Νυχτερινής Περιπόλου» τον περασμένο Ιούλιο. Ωστόσο, λόγω των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του COVID – 19, το αρχικό χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση του πίνακα δεν μπορεί να τηρηθεί.

«Το αρχικό σχέδιο ήταν να ξεκινήσει η δεύτερη φάση μετά το καλοκαίρι του 2020, αλλά αυτό δεν είναι πλέον εφικτό. Θα πραγματοποιηθεί τώρα στις αρχές του 2021 », δήλωσε το Rijksmuseum. «Το πρωτόκολλο εργασίας έχει αναθεωρηθεί ώστε να συμμορφώνεται με τις οδηγίες που έχει θέσει η κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, για να διασφαλιστεί ότι θα διατηρηθεί η ελάχιστη φυσική απόσταση των 1,5 μέτρων, δεν μπορούν να εργαστούν πάνω από δύο άτομα τη φορά.»

Περαιτέρω εργασίες αποκατάστασης της «Νυχτερινής Περιπόλου» έχουν προγραμματιστεί να ξαναρχίσουν την Τετάρτη, μετά από λίγες εβδομάδες παύσης λόγω του lockdown. Το Rijksmuseum αναμένεται να ανοίξει ξανά την 1η Ιουνίου, αλλά η συνήθης χωρητικότητά του για 10.000 επισκέπτες την ημέρα θα μειωθεί σε 2.000, ώστε να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Η Νυχτερινή Περίπολος του Ρέμπραντ

Το ομαδικό πορτρέτο των αξιωματικών και άλλων μελών της πολιτοφυλακής, υπό την καθοδήγηση του καπετάνιου Frans Banninck Cocq και του υπολοχαγού Willem van Ruytenburch, – το γνωστό σε όλους σήμερα ως Νυχτερινή Περίπολος – είναι ο πιο φιλόδοξος πίνακας του Ρέμπραντ. Μάλιστα, είναι και ο μοναδικός πίνακάς του που έχει στρατιωτικό θέμα. Ο πίνακας προκαλεί θαυμασμό κυρίως για την τολμηρή και ζωντανή του σύνθεση, με τους σωματοφύλακες να απεικονίζονται «σε κίνηση», παρά σε κλασικές στατικές πόζες πορτρέτου.

Ο αρχιτέκτονας του κτιρίου που στεγάζει το Rijksmuseum, Pierre Cuypers, έχει δημιουργήσει μία ειδική τιμητική αίθουσα για την Νυχτερινή Περίπολο, με την ονομασία «Gallery of Honour». Το έργο επισκέπτονται ετησίως πάνω από 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι.

Μπορείτε να δείτε την απίστευτης ανάλυσης φωτογραφία της «Νυχτερινής Περιπόλου» εδώ.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ