Ενα εξαιρετικό αφιέρωμα στην ιστορική ταινία του Frinz Lang φιλοξενεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ενα εξαιρετικό αφιέρωμα στην ιστορική ταινία του Frinz Lang φιλοξενεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ενα εικαστικό αφιέρωμα με αφορμή τη κινηματογραφική ταινία του Fritz Lang Metropolis, φιλοξενεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης. Η έκθεση, της οποίας η διάρκεια υπολογίζεται έως τις 15 Σεπτεμβρίου, είναι εμπνευσμένη από τους ηθικούς προβληματισμούς και τις ιδεολογικές αναζητήσεις των καλλιτεχνών που παρουσιάζονται και στη ταινία.

Η ερευνητική και ανήσυχη εικαστική γλώσσα εκφράζεται μέσα από τα έργα δεκαπέντε καλλιτεχνών, οι οποίοι με ζωγραφική, βίντεο και μεικτά μέσα προσπαθούν να μεταφέρουν τη πλήρη καταγραφή του σύγχρονου αστικού τοπίου. Οι δεκαπέντε αυτοί νέοι Ελληνες καλλιτέχνες, προέρχονται από το Ζ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής του Γιάννη Ψυχοπαίδη, εμπνευστή της ιδέας αυτής.

Το εξαιρετικό αυτό έργο του καταξιωμένου Γερμανού σκηνοθέτη, σταδιακά αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς νέους καλλιτέχνες, εκφραστές συναισθημάτων και προβληματισμών με βασικές αναζητήσεις σχετικά με τη ζωή και τα αδιέξοδα των σημερινών ανθρώπων.

Τα κείμενα τα οποία πλαισιώνουν την έκθεση έχουν γράψει οι Νέλλη Κυριαζή, Γιάννης Ψυχοπαίδης και Ν. Φενέκ-Μικελίδης, καθώς και τους προλόγους του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη και της Προέδρου του Πολιτισμικού Οργανισμού Σόφης Δασκαλάκη-Μυτιληναίου.

INFO
Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 51, πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ: 210 3231841
Διάρκεια έκθεσης: έως 15 Σεπτεμβρίου