Στο πλαίσιο εορτασμού 20 χρόνων των Γιατρών του Κόσμου, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται

έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μετάπολις». Στην έκθεση μας προσκαλούν οι φωτογράφοι Γιάννης Γιαννακόπουλος και Κώστας Κουρτίδης, καθώς και η Φωτογραφική Ομάδα που ίδρυσαν.

Η Έκθεση Φωτογραφίας θα διαρκέσει από τις 04/09/2010 έως στις 08/09/2010 και θα φιλοξενηθεί στη Σχολή Ουρσουλίνων στη Νάξο.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Γιατρών του Κόσμου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 20 Χρόνων της Οργάνωσης στην Ελλάδα και περιλαμβάνει έργα 23 καλλιτεχνών που προσεγγίζουν, «ερμηνεύουν» και παρουσιάζουν τη δική τους μετεξέλιξη της πόλης, την METApolis.

Η Μετάπολις είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στο χρονικό «μετά» (post) και στο «ομοαναφορικό μετά» (meta). Η μετεξέλιξη της πόλης μέσα από τη θεωρία του κοινωνιολόγου Francois Ascher ως «η Πόλη των τόπων και των ροών», αλλά και η ερμηνεία της μέσα από τη συγκέντρωση των επιμέρους τμημάτων της, μέσα από τα διαφορετικά «κλικ» που παγιδεύουν στιγμές, αναμνήσεις (παρελθόν), ψευδαισθήσεις (παρόν), όνειρα (μέλλον) σε παράλληλους χρόνους.

Ένα ταξίδι της πόλης στην πόλη, ένα σχόλιο της πόλης για την πόλη, μια αντανάκλαση της πόλης και η αντανάκλαση της αντανάκλασής της.
 
Κάθε κομμάτι που συνθέτει την πόλη, καθένας από εμάς που την κουβαλάμε μέσα μας, κάθε διαδρομή της που δημιουργούμε με τα βήματά μας, κάθε τι που ζούμε, που αγαπάμε, που μισούμε, που ονειρευόμαστε, κάθε δρόμος που χάνουμε και κάθε μονοπάτι που βρίσκουμε, εντός της πόλης και εντός μας… εικόνες από την Μετάπολις και σκέψεις είναι εδώ… η Μετάπολις είμαστε εμείς…

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κώστας Κουρτίδης

Οι 23 καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τα έργα τους:

Απόστολος Μανωλιτζάς, Αγγελική Βαλταρά, Αντώνης Καναρέλλης, Γιούλη Γεωργαντίδου, Γιώργος Κωτσορίδης, Γιωτίνα Μπασαλέκου, Δήμητρα Γαλαίου, Ηλίας Ντίνος, Ιάκωβος Σπέτσιος, Κατερίνα Βαλταρά, Κατερίνα Περράκη, Κώστας Μπλίκας, Κώστας Τακορίδης, Λίλιαν Γλάρου, Μαρία Κελέρη, Μάριος Σουγλίδης, Μιχάλης Τζιουβίλας, Νατάσα Γεράρδου, Παναγιώτα Φωτοπούλου, Παναγιώτης Σταθόπουλος, Σοφία Τριποδιανάκη, Στέλιος Λυγνός, Σωτήρης Καινούργιος.