Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη παρουσιάζει στο πλαίσιο της έκθεσης «Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και

Ζωγραφική», τη βιωματική ξενάγηση στα έργα της έκθεσης από τη Θάλεια Βαλέτα, ηθοποιό, συγγραφέα, δραματοθεραπεύτρια και δημιουργό της τεχνικής «Metamyth» © Therapy through Art που βασίζεται στο διάλογο μεταξύ αισθήσεων του εσωτερικού κόσμου και της τέχνης, στοιχεία που μπορούν να είναι αποκαλυπτικά για τους συμμετέχοντες όσον αφορά τον εαυτό τους και τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν. Αυτή η πρωτότυπη προσέγγιση χρησιμοποιεί ως δυναμικά εργαλεία τη μυθολογία, τις τέχνες, το ρυθμό και την τελετουργία με σκοπό τη νοητική και σωματική χαλάρωση, την απόλαυση και την αυτογνωσία.

Το πρόγραμμα της Θάλειας Βαλέτα θα παρουσιαστεί από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2011 με αφορμή την έκθεση του Ιδρύματος «Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη-Ποίηση και Ζωγραφική«.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση και να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: kpapaspiliopoulou@theocharakis-foundation.gr ή με fax: 210-3611349, καθώς και να έχει γίνει προπληρωμή. Πληροφορίες: 210-3611206.