Το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών φιλοξενεί το Χοροθέατρο aleajactaest και την παράσταση Memoria.

Το memoria διαπραγματεύεται τη μνήμη και τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει στην ανθρώπινη ζωή.Στoν άνθρωπο, μνήμη καλείται ο χώρος στον οποίο αποθηκεύονται και από τον οποίο ανασύρονται πληροφορίες συνειδητά. Στην ανώτερη αυτή μνήμη, που εδρεύει κυρίως στον εγκέφαλο, οι πληροφορίες μεταφέρονται, κωδικοποιούνται και καταγράφονται σε άλλη μορφή από αυτήν που μεταδίδει η πραγματικότητα στα αισθητήρια όργανα του ανθρώπου και υπάρχει και η δυνατότητα ανάκτησης τους.

Το memoria θέτει το ερώτημα αν στον άνθρωπο υπάρχει γενετική μνήμη , ένα είδος μνήμης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και που μεταφέρει βιώματα και πληροφορίες . Τοποθετημένο σ’ένα φανταστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης ερευνά το κατά πόσο οι άνθρωποι δρούν και αντιδρούν με βάση ένα είδος μνήμης που προέρχεται από γενετική μνήμη και όχι από βιωματική , και πως η ίδια μνήμη λειτουργεί ως μέσο δράσης-αντίδρασης και ως μέσο επιβίωσης.

Χορογραφία/σκηνοθεσία: Βασίλης Σκαρμούτσος
Ερμηνεία: Χριστίνα Αντωνοπούλου, Άννα Απέργη, Καρολίνα Απικιάν, Τζένη Βαγκοπούλου, Φωτεινή Ζούμα, Αφροδίτη Καλαφάτη, Ιωάννα Μάντζαρη, Εύα Μιχαλά, Ελιάν Ρουμιέ, Ζακλίν Σιμονιάν
Πρωτότυπη Μουσική: Ερασμία Τσίπρα
Μουσική: moby, Luis Demetrio, Pablo Beltran Ruiz, Tomaso Giovanni Albinoni, Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven
Video: Θάνος Κάγκαλος
Σχεδιασμός αφίσας/γραφικά: Παναγιώτης Σταματόπουλος
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης
Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου

Trailer: https://vimeo.com/129841898

Διάρκεια: 70 λεπτά

H παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής  Καλών Τεχνών και την υποστήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας.