Στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Πορεία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό ο μονόλογος του γνωστού Αμερικανού

συγγραφέα Neil Labute, “Medea Redux” από τις 16 Μαΐου.

Χρησιμοποιώντας τον πασίγνωστο αρχετυπικό μύθο της Μήδειας ο Labute προσεγγίζει το ευαίσθητο θέμα της εφηβικής σεξουαλικής αποπλάνησης και της βίας με την ευρύτερη έννοια. Είναι αξιοσημείωτο ότι με την παράσταση αυτή ο ΔΟΛΙΧΟΣ συστήνει στο κοινό ένα ακόμα ελληνόπουλο της διασποράς, τη νεαρή ηθοποιό Ζωή Μυλωνά, που μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαρία Ξανθοπουλίδου. Σημειώνεται ότι η παράσταση θα παιχτεί σχεδόν στο σύνολο της στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους, δίνοντας την ευκαιρία σε αλλόγλωσσους θεατές να την παρακολουθήσουν.
 

Η σκηνοθεσία χρησιμοποιεί ποιητικά στοιχεία προκειμένου να συμβολοποιήσει την τραγική εμπειρία που περιγράφεται στο σύγχρονο ψυχολογικό δράμα του Neil LaBute και ταυτόχρονα συνδέει το σύγχρονο με ρίζες και βιώματα που θέλοντας και μη μας καθορίζουν. Στην πλοκή του έργου, η ηρωίδα, παρασυρόμενη από τον καθηγητή της στο σχολείο όπως η ίδια αποκαλύπτει, βρίσκεται σήμερα, 28 χρονών πια, ανακρινόμενη για τη δολοφονία του παιδιού της. Επιδίωξη της παράστασης είναι η αποκρυπτογράφηση ενός ψυχισμού σε μια τέτοια εξαιρετικά βίαιη συνθήκη και το πώς αυτό είναι ικανό κάθε φορά να εκφραστεί.

Ο Neil Labute, 48 ετών σήμερα, έχει γράψει για το θέατρο πάνω από δέκα έργα και έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία σε τουλάχιστον τα μισά απ\’ αυτά, με διθυραμβικές κριτικές, ενώ έχει αποσπάσει υποψηφιότητες και βραβεία τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο, με τελευταία υποψηφιότητα το βραβείο ΤΟΝΥ το 2009.

Η μετάφραση είναι της Μαριετίνας Μπάστα, η σκηνοθεσία της Μαρίας Ξανθοπουλίδου, τα σκηνικά & τα κοστούμια επιμελήθηκε η Κατερίνα Ζουράρη, τους φωτισμούς η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, η μουσική επιμέλεια είναι της Ζωής Μυλωνά, οι φωτογραφίες του George Alexandrakis, το art work του Amarildo Topalis

Πρωταγωνιστεί: η Ζωή Μυλωνά


Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 2 Ιουνίου