Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ENNEA σας ανακοινώνει την έναρξη νέου σεμιναρίου φωτογραφίας με τίτλο «Με το βλέμμα στην πόλη», με τον Παναγιώτη Κασίμη, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την αστική φωτογραφία, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια πιο ουσιαστική προσέγγιση στην λεγόμενη «φωτογραφία δρόμου».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εισαγωγή στην αστική φωτογραφία

Αστικά τοπία και το περιβάλλον της πόλης

Πρακτική: Φωτογραφίζοντας το αθηναϊκό τοπίο

Αντικείμενα και χώρος

Πρακτική: Ιδιωτικοί χώροι

Αλληλεπιδράσεις και το ανθρώπινο στοιχείο στο δρόμο

Πρακτική: Φωτογραφίζοντας στο δρόμο

Κριτική φωτογραφιών και προσέγγισης

Επιλογή προσωπικού project

Περιγραφή και κριτική

Προσωπικές συναντήσεις κριτικής και βοήθειας

Εκτός από τις θεωρητικές συζητήσεις, το workshop θα εστιάσει στο να κατευθύνει τους συμμετέχοντες στη δημιουργία φωτογραφικού project της επιλογής τους. Ο κύριος στόχος είναι η δημιουργική σύνδεση της αστικής θεωρίας και της φωτογραφικής πρακτικής, πλαισιωμένη με εποικοδομητική κριτική των φωτογραφιών και λήψη βοήθειας σε προσωπικό επίπεδο.

Η δουλειά που θα παραχθεί, τόσο κατά τη διάρκεια του workshop όσο και τους μετέπειτα δυο μήνες, θα παρουσιαστεί σε ομαδική έκθεση τον Οκτώβριο του 2015 στα πλαίσια του Athens Urban Photo Festival, που θα διοργανώσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ ταυτόχρονα με το Λονδίνο, με την υποστήριξη των πανεπιστημίων Goldsmiths και Kingston του Λονδίνου, καθώς και της Tate Britain.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν βασικές φωτογραφικές γνώσεις. Κατά τη διάρκεια του workshop δεν θα συζητηθούν τεχνικά θέματα.

Πριν από την έναρξη του workshop θα πρέπει να υποβάλουν ένα μικρό δείγμα δουλειάς τους (portfolio), ως δέκα (10) φωτογραφίες. Σκοπός της υποβολής portfolio δεν είναι η κριτική, αλλά η προσαρμογή του σεμιναρίου στις ανάγκες και το επίπεδο των συμμετεχόντων.

Διδάσκει ο Παναγιώτης Κασίμης