Στο φουαγιέ του «THEATROVICTORIA» παίζεται το έργο «…με τη Βούλα», της πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως Σταυρούλας

Ζάμπρα. Το έργο, είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία που πραγματεύεται την αναζήτηση ταυτότητας μιας νέας γυναίκας από την επαρχία, στην Μνημονιακή Αθήνα του 2011.

Είναι ένας δυνατός μονόλογος που ερμηνεύει η Χαρά Τσιώλη υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Μποστατζόγλου. Το έργο θα παίζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2011. Βρισκόμαστε στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου, στο μικροσκοπικό ισόγειο σπίτι μιας άνεργης ηθοποιού. Η Βούλα Μήτκου, 27 ετών, κατάγεται από την επαρχία, είναι μια λαϊκή κοπέλα που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε αποτυχημένες οντισιόν, σε δουλειές του ποδαριού και αδιέξοδους έρωτες.  Συντηρητική, έχοντας ως πρότυπο την παλαιού τύπου οικογένεια, φαντάζει σαν κατάλοιπο μιας εποχής που φεύγει.

Η Βούλα είναι μια «συνηθισμένη» κοπέλα, αυτό τουλάχιστον θέλει να πιστεύει για τον εαυτό της. Θέλει να ζήσει μια φυσιολογική, νορμάλ ζωή στην Αθήνα, όπως ονειρεύεται κάθε παιδί που εγκαταλείπει την επαρχία. Με όπλα της το πηγαίο χιούμορ και με γενναίες δόσεις αυτοσαρκασμού, προσπαθεί να επιβιώσει στο κωμικοτραγικό χάος της μεγαλούπολης. Μέχρι τώρα έχει σταθεί άτυχη, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι απανωτές αποτυχίες της, πολλές φορές, είναι αποτέλεσμα των δικών της λανθασμένων επιλογών.

Έτσι, τα αδιέξοδα που συσσωρεύονται, την φέρνουν αντιμέτωπη  με απανωτές ερωτικές απογοητεύσεις, τις αναμνήσεις της, τα χαμένα της όνειρα και τελικά με τον ίδιο της τον εαυτό…

Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2011. Είναι Χριστούγεννα. Αλλά αυτή η χαρούμενη εορτή, για τη Βούλα είναι μια θλιβερή επέτειος… (Η συνέχεια επί της σκηνής)

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Το έργο είναι μια δυνατή κωμωδία. Είναι όμως ταυτόχρονα κι ένα κομμάτι ζωής. Ενας θεατρικά άρτιος μονόλογος που στηρίζεται στην αντιφατική περίοδο που διανύει η πόλη της Αθήνας τα τελευταία δυο χρόνια. Η ηρωίδα θα μπορούσε να είναι ένας καθρέφτης ή ένα τυπικό παράδειγμα ενός ανθρώπου σε σύγχυση όπου από τη μια προσπαθεί να ξεδιαλύνει το χάος που την περιτριγυρίζει και από την άλλη να ανακαλύψει την ταυτότητά της, τη θέση της, μέσα σε αυτό. Η παράσταση στηρίζεται στη λιτή σκηνοθετική γραμμή του Γιάννη Μποστατζόγλου. Ο στόχος του έμπειρου σκηνοθέτη είναι ο θεατής να παρακολουθήσει μια αληθινή αφήγηση ζωής. Δηλαδή, σχεδόν να ξεχάσει πως βλέπει θέατρο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μποσταντζόγλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Παναγιώτης Μανούσης – Βαγγέλης Κάνδιας. Μουσική: Μάνος Αντωνιάδης

Βοηθός σκηνοθέτη Τζένη Στύλιου

Στα video projections της παράστασης συμμετέχουν οι Πάνος Μουζουράκης και Άλκης Κούρκουλος

Ερμηνεύει η Χαρά Τσιώλη