Η έκθεση του Γιώργου Τσόπανου «Intonarumori: the noise of art» που παρουσιάζεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ολοκληρώνεται με μια live performance αναφορά στο βιομηχανικό και πειραματικό θόρυβο, με ελεύθερη είσοδο.


Περισσότερες πληροφορίες


intonarumori: live


Λόγος και Ήχος θα (περι)κλείσουν το Intonarumori

Ένα διαφορετικό κλείσιμο από τα συνηθισμένα επιφυλάσσει για τους επισκέπτες της έκθεσης του ο Γιώργος Τσόπανος το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και στο πλαίσιο της έκθεσής του «Intonarumori: the noise of art» στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην Κυψέλη.

Καταρχήν ο αρθρογράφος και μουσικός Στυλιανός Τζιρίτας θα μιλήσει με αφορμή την έκθεση του Γιώργου Τσόπανου και θα ενώσει τον πειραματικό ήχο και το συλλογικό ασυνείδητο με την πορεία της τεχνολογίας και της αρχιτεκτονικής στον 20ο αιώνα, σε μία ενότητα λόγου κάτω από τον τίτλο «Η γένεση του νέου (ηχο)πλάσματος».

Στη συνέχεια ο ίδιος θα δώσει το (ηχητικό) λάκτισμα και πρωτοστατούντος του Γιώργου Τσόπανου αλλά και των μουσικών Τάσου Αντωνίου, Βικτώριας Νταρίλα και Γιώργου Καναβού θα υπάρξει μια σύμπραξη. Σύμπραξη ηχητική που θα έχει να κάνει με τις εγκολπωμένες στη έκθεση συσκευές, αλλά και με όργανα που θα εισαχθούν ειδικά για εκείνη την ημέρα στο χώρο της έκθεσης.

Στοιχεία Έκθεσης

«Intonarumori» είναι η πρώτη θορυβομηχανή που σχεδιάστηκε από το ζωγράφο και φουτουριστή Luigi Russolo το 1912.  «The noise of art» είναι μία παράφραση του «The art of noises» (1913), του μανιφέστου στο οποίο ο Russolo εξυμνεί το θόρυβο. Η έκθεση αποτελείται απο χειροποίητες θορυβομηχανές και σχέδια επηρεασμένα από συνθέτες, συγκροτήματα, αναφορές και θεματικές σχετικές με την πειραματική μουσική και το θόρυβο.


7  Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου 2013
Σάββατο & Κυριακή 12.00 – 20.00
Είσοδος Ελεύθερη

Ο Γιώργος Τσόπανος γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Χαλκίδα και πρόσφατα εικονογράφησε το έμμετρο παραμύθι της Ειρήνης Σουργιαδάκη «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα» (εκδ. Ελληνοεκδοτική). Συμμετείχε στις ομαδικές έκθεσεις «Recording Actions for Bijoux de Kant» στο TAF και «Muted distortions» στο metamatic:taf, ενώ παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση «Interracial Consumers» στο Junk Records.

Official web site: http://www.behance.net/tsop