Ο Αντώνης Καλογιάννης κλείνει σαράντα χρόνια στο ελληνικό τραγούδι και το γιορτάζει με την πρώτη του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής, στις 15 Οκτωβρίου.

Ο σεμνός καλλιτέχνης σημάδεψε με τη φωνή του το ελληνικό τραγούδι ερμηνεύοντας κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και όχι μόνο.

Στο πλάι του εκείνο το βράδυ θα σταθεί η Μαρία Φαραντούρη με την οποία ξεκίνησε μαζί πριν από τέσσερις δεκαετίες, όπως και ο μετέπειτα συνεργάτης του, ο Γάλλος τραγουδιστής και συνθέτης Ζωρζ Μουστακί.

Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών υπογράφει ο Ανδρέας Μπουτσικάκης. Τη μουσική διεύθυνση της παράστασης καθώς και τη διεύθυνση της Μικτής Χορωδίας της ΔΕΗ ΑΕ έχει ο Κωστής Κωνσταντάρας.

Στη μουσική παράσταση που επιμελείται ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, συμμετέχει η Πένυ Ξενάκη, τραγούδι και ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, απαγγελία.

Στο πρώτο μέρος της μουσικής παράστασης ο Αντώνης Καλογιάννης ερμηνεύει αποκλειστικά τραγούδια από τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ το δεύτερο μέρος αποτελεί ένα ανθολόγιο των αγαπημένων ερμηνειών του.

Ο Γάλλος τραγουδιστής και συνθέτης Ζωρζ Μουστακί θα ερμηνεύσει μαζί του τα έργα \”Μέτοικος\”, \”Μεσόγειο τη λε\”ν και \”Στην καρδιά σε ζητώ\” (η ελληνική απόδοση των στίχων είναι του Δημήτρη Χριστοδούλου).

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «Κίνησης Πολιτών για την Κύπρο», στο πλαίσιο της δημοφιλούς Σειράς Γέφυρες τη διεύθυνση της οποίας έχει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

INFO
Μέγαρο Μουσικής
Αίθουσα Φίλων της Μουσικής
Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, στις 8.30 μμ