Θριαμβευτικά έληξε και το 2ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου με θέματα Υγείας

Ιπποκράτη, βάζοντας την Κω στον χάρτη των διεθνών φεστιβάλ, ως το μοναδικό φεστιβάλ που προβάλλει ταινίες για την Υγεία. Στην ηλιόλουστη και πραγματικά φιλόξενη Κω, αφίχθησαν και συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι 53 σκηνοθέτες με τις οικογένειές τους από 29 χώρες, 45 δημοσιογράφοι από όλες τις έγκριτες εφημερίδες, το ραδιόφωνο, τους διαδικτυακούς ιστότοπους και την τηλεόραση. Ως προσκεκλημένοι του φεστιβάλ παρέστησαν υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολλοί ιατροί και άλλοι ειδικοί από τον χώρο της Υγείας.

Τίμησαν με την παρουσία τους το φεστιβάλ ο επιτετραμμένος της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Γιόσι Μουστακί και η εκπρόσωπος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κα Τζόντι Μπρέϊσλερ.

Αμέτρητες είναι οι συγχαρητήριες επιστολές από ανθρώπους που έζησαν την εμπειρία του φεστιβάλ για θέματα υγείας:

Ο διάσημος νευροχειρουργός δρ. Χένρυ Μαρς και μέλος της κριτικής επιτροπής, μεταξύ άλλων, έγραψε: Είδα πολλές και ενδιαφέρουσες ταινίες που με προβλημάτισαν, απέκτησα νέες γνώσεις, θα ήθελα να είχα περισσότερο χρόνο για να δω και άλλες ταινίες.

Η Χάνα Φίσερ, διευθύντρια φεστιβάλ στον Καναδά και μέλος της κριτικής επιτροπής: 
Είδαμε πολλές υπέροχες ταινίες και θα αφήσουμε αυτό το καταπληκτικό φεστιβάλ έχοντας μάθει πολλά, πολύ περισσότερα για την υγεία, ή την έλλειψη αυτής, στον κόσμο ως αποτέλεσμα όλων αυτών των ταινιών που είδαμε.

Ο Ολλανδός σκηνοθέτης και μέλος κριτικής επιτροπής Γιούπ βαν Ουϊκ:
Οι ταινίες είναι παράθυρα στον κόσμο και όχι απλά ένας καθρέπτης για τον σκηνοθέτη. μας αποκάλυψαν  κάτι σημαντικό – ακόμα κι αν ήταν άβολο –υπήρξε όμορφο, ή συγκινητικό.

Ο σκηνοθέτης Φρέντυ Βιανέλλης έγραψε: Μόλις επέστρεψα από το Φεστιβάλ της Κω όπου γεύτηκα μια \”άλλη\” ατμόσφαιρα. Εξαιρετικές ταινίες, υπέροχη ατμόσφαιρα, καθαρότητα και θετικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων! Τι ωραία!

Ο ιατρός δρ Ελευθέριος Θηραίος γενικός γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών: Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Ενημερώθηκα και εντυπωσιάστηκα από τις ταινίες

Ο σκηνοθέτης Σταύρος Ψυλλάκης: Ήμουν κι εγώ εκεί, ένας από τους τυχερούς που παρακολούθησαν
από κοντά αυτό το Φεστιβάλ στην ΚΩ.

Η Τζούλια Γκρέϋερ σκηνοθέτις από την Αμερική: Ήταν μοναδική εμπειρία, θα επιστρέψουμε σίγουρα στο άμεσο μέλλον.

Ο ψυχίατρος και μέλος της κριτικής επιτροπής δρ Χάρης Καρούζος και η μικροβιολόγος δρ Χρύσα Κούτσια: Θέλουμε να εκφράσουμε την ευχαρίστηση για την πολύ ωραία επαγγελματική και πνευματική  εμπειρία που μάς πρόσφερε το Φεστιβάλ Ιπποκράτης στη Κω.

 Χαρακτηριστικά ήταν και τα σχόλια ορισμένων θεατών: 
Συγχαρητήρια για όλο αυτό που  προσφέρατε στη Κω και σε όλους εμάς που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλες αυτές τις ταινίες μέσα από το Φεστιβάλ Υγείας! Κατάφερα να δω 32 μικρού, μεγάλου και μεσαίου μήκους και υπήρχαν πολλές ακόμα που θα ήθελα να δω…
Όπως είπε και ο Ιπποκράτης ο Κώος -Η ζωή είναι σύντομη, η τέχνη δε μακρά -…και … -To να γνωρίζεις είναι επιστήμη, το να νομίζεις ότι γνωρίζεις είναι άγνοια.

Σας πλαίσια του φεστιβάλ, έδωσε συναυλία η μεσόφωνος σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας στο κατάμεστο  Ρωμαϊκό Ωδείο Κω. Ραντεβού του χρόνου στην φιλόξενη Κω για το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου με θέματα υγείας!

Διοργάνωση φεστιβάλ:  Δήμος Κω, Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Κω
Χορηγοί Φεστιβάλ: PFIZER, ALAPIS, ΖEWA, DUREX SSL-EUROPE.
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αμερικής στην Αθήνα
Χορηγοί επικοινωνίας:  ΔΗ.ΡΑ.Σ  ΚΩ, CULTURE NOW.GR,  Art.Mag  http://www.artmagazine.gr/,
ΠΑΛΜΟΣ-FM, Jaba.gr, Seven Art http://www.sevenart.gr/, Cineman.gr, MOSAIKO.gr
Συνεργάτες της διοργάνωσης:  Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα ,ο Ιατρικός σύλλογος Κω, η Κινηματογραφική Λέσχη Κω (ΚΙΛΕΚΩ)