Μέσα σε διάστημα 3 ημερών, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα μουσικής: από ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, μελωδίες της Μέσης Ανατολής και Ηouse, Reggae, Dubstep μέχρι rave ήχους από την δεκαετία του 90 και άλλες μουσικές ανακαλύψεις από το διεθνές στερέωμα.

“Είτε την αποκαλέσουμε Γοργόνα, είτε rusalka ή mami wata, η Σειρήνα έχει εμπνεύσει εκφάνσεις της μουσικής σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μυθική φιγούρα της Mama Wata ενώνει διαχρονικά όλα τα μέρη του κόσμου, μέσα από την πολύπλευρη σχέση της με τη μουσική”
Αυτό είναι το “πρόσωπο” του τριήμερου MAWA Festival που μας προσκαλεί σε μια μοναδική περιπέτεια πολιτισμικής ανταλλαγής με εξαιρετική μουσική και ξεχωριστούς ανθρώπους.

Το MAWA Festival δεν βλέπει τον κόσμο με ευρωκεντρική ματιά, αλλά παραμένει ανοιχτό σε διαφορετικές προσεγγίσεις και ανακαλύπτει εναλλακτικές, «κρυφές» ή προκλητικές καλλιτεχνικές προτάσεις μέσα σε μια κατά τα άλλα παγκοσμιοποιημένη, ψηφιοποιημένη και αστικοποιημένη πραγματικότητα.

Σκοπός του MAWA Festival είναι να επιβραδύνει τους καθημερινούς ρυθμούς και να δώσει την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να δείξουν μια άλλη πλευρά της δημιουργικότητάς τους, μέσα από συνεργασίες που ταιριάζουν στα διαφορετικά, πανέμορφα μέρη, στα οποία διεξάγεται το φεστιβαλ κάθε χρόνο.

Το φετινό MAWA Festival διεξάγεται στον μικρό αμφιθέατρο στο Σαρακήνικο της Γαύδου, ένα μέρος όπου η γαλήνια ατμόσφαιρα και ο φαντασμαγορικος ουρανός κυριαρχούν. Από εκεί, για τρεις ημέρες, από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, φιλοδοξεί να παρασύρει το κοινό σε ένα ταξίδι ανακάλυψης νέων ήχων απ΄ όλο τον πλανήτη, που θ΄ ανοίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μουσικό καλοκαίρι του 2017.

LINE UP 2017

GOOD NEWS (Golden Pudel /VIS) /DE
CGB-1 ( Wax Treatment, Dubplates & Mastering) /DE
FIEDEL ( MMM, Ostgut Ton, Wax Treatment ) /DE
KONDAKTOR (Fasma Festival, Modal Analysis) /GR
SOFIA LABROPOULOU with MARIA PLOUMI live act /GR
LABIS XYLOURIS live act /GR
MOHAIR SAM /DE
NOMAD (Vulkandance) /DE
DIRK LEYERS (Vulkandance, Project01, Closer Music, Kompakt) /DE
AFRICAINE 808 (Vulkandance, Golf Channel Recordings) live act /DE
CHARLOTTE BENDIKS (Insomnia Festival, Shape Platform) /NO
STRATOS BICHAKIS (VIS) /GR
w/ SEBASTIAN MARTEAU & CHRISTOS CHONDROPOULOS
TASOS STAMOU presents “Orientaltronican“ live act /UK/GR
CHARALABOS AGGELAKIS live act/GR
JULU /FR


Πως να φτάσετε στο νησί της Γαύδου: Η Γαύδος συνδέεται ακτοπλοικά με την Κρήτη από Παλαιόχωρα, Χώρα Σφακίων και Σούγια. Δρομολόγια των πλοίων μπορείτε να τα βρείτε στη ιστιοσελίδα μας ή στο http://www.anendyk.gr/pages/gr/dromologia.php