Ο Χώρος Τέχνης Ασωμάτων φιλοξενεί τον Παναγιώτη Τερζάκη και την Εύη Γεροκώστα, με τον πρώτο να τραγουδά και τη δεύτερη…

… να λέει παραμύθια, κάθε Τετάρτη στις 21.00.

Λευκά τριαντάφυλλα σπαρμένα σ’ ένα μονοπάτι, κρυσταλλένια βουνά, ένα σύννεφο που γίνεται ποτάμι ορμητικό, αγάπες που δεν χάνονται, παραμύθια, τραγούδια της ψυχής και μουσικές ξεχωριστές.

Αφροαμερικάνικα gospel και spirituals, δημοτικά τραγούδια, ελληνικά παραμύθια και ινδιάνικες ιστορίες συνθέτουν ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι  από τα βουνά της Ηπείρου στον αμερικανικό Νότο.

Η βαθιά, δυναμική φωνή του Παναγιώτη Τερζάκη  και η συναρπαστική αφήγηση της παραμυθούς Εύης Γεροκώστα συνοδεία μιας εξαιρετικής ομάδας μουσικών, συνθέτουν ένα πολύχρωμο ταξίδι  με σκοπούς  βαθύτατα ανθρώπινους, ζωντανούς ρυθμούς και μελωδίες που αντηχούν  στα ελληνικά βουνά και στον ζεστό Μισισίπι.

Τι κοινό  άραγε μπορεί να έχει ένα Ηπειρώτικο τραγούδι με τα θρησκευτικά τραγούδια των Αφροαμερικανών που δούλευαν ως σκλάβοι στις φυτείες του Μισισίπι; Ποιο το βίωμα της ξενιτιάς και ποια η σχέση  των Ελλήνων και των Αφρoαμερικανών με το Θεό; Κραυγές αγωνίας, τραγούδια που εκφράζουν  τον ανθρώπινο πόνο και την ανθρώπινη ανησυχία αλλά και την ανάγκη είτε για αναζήτηση είτε για προσευχή είτε για  μία πατρίδα, δεν μπορούν παρά να είναι πανανθρώπινα. Αυτή τη λύπη και τη χαρά, την απόγνωση και  την αισιοδοξία, το θρήνο αλλά και τη γιορτή, το νόστο και την αγάπη  για ανθρώπους και Γη που ίσως δεν ξαναδούμε, φιλοδοξεί να παρουσιάσει η παράσταση «Μαύρο Μου Χελιδόνι».  Γκόσπελ ρυθμοί, κραυγές αγωνίας, ηπειρώτικα  μοιρολόγια, δημοτικά  ποιήματα, τραγούδια χαράς, αγάπης γνωμικά και φυσικά παραμύθια και από τις δύο χώρες αποδίδουν με γλαφυρό τρόπο συναισθήματα, περιπέτειες, ανεκπλήρωτα όνειρα, αλλά και τη βαθιά εσωτερική ανάγκη για την κατάκτηση της ελευθερίας και ενός προσωπικού παραδείσου.

Η βαθιά, δυναμική φωνή του Παναγιώτη Τερζάκη και η συναρπαστική αφήγηση της παραμυθούς Εύης Γεροκώστα γίνονται οδηγός σε ένα ταξίδι στην ανθρώπινη ψυχή μέσα από σκοπούς βαθύτατα ανθρώπινους και μελωδίες που αντηχούν είτε στα βουνά της  Ηπείρου, είτε στο Αιγαίο είτε στον ζεστό και γεμάτο υγρασία Μισσισίπι. «Στην πραγµατικότητα, όλα τα παραµύθια είναι για όλους. ∆εν υπάρχουν “χρήσιµα” ή “κατάλληλα” παραµύθια, απλώς κάποια είναι ιδανικότερα για συγκεκριµένες περιόδους της ζωής. Γιατί τα παραµύθια δεν µιλούν παρά για την ίδια τη ζωή. Ο φόβος, η λύπη, η απώλεια, η χαρά,ο έρωτας, υπάρχουν στη ζωή όλων µας. Το µόνο που έχουµε να κάνουµε, είναι να βρούµε το δικό µας αγαπηµένο παραµύθι». Εύη Γεροκώστα

Η Εύη Γεροκώστα γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο  Πανεπιστήμιο Αθηνών και λογοτεχνική μετάφραση στο Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου. Εργάστηκε σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος (Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία), στο ΕΚΕΜΕΛ-Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου, ενώ από το 2004 είναι υπεύθυνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Παράλληλα μεταφράζει λογοτεχνία από τα γαλλικά, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη συγγραφή ιστοριών για παιδιά.

Το 2002 μια κόκκινη κλωστή την έφερε στο δρόμο των παραμυθιών. Αφηγείται επαγγελματικά σε μικρούς και μεγάλους από το 2003 και παραστάσεις της έχουν φιλοξενηθεί σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, μουσικές σκηνές, θέατρα, φεστιβάλ κ.α., στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ιστορίες από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου, προφορικής παράδοσης ή γραπτής λογοτεχνίας, που άκουσε, διάβασε, έγραψε ή μετέφρασε, κυρίως όμως ιστορίες που τη «διάλεξαν».

Η παρουσία του Παναγιώτη Τερζάκη στο χώρο του τραγουδιού στηρίζεται στην προσαρμοστικότητα της φωνής του, το ιδιαίτερο χρώμα της και το εύρος του ρεπερτορίου το οποίο καλύπτει. Τραγουδά διαφορετικά είδη τραγουδιού προσεγγίζοντας το καθένα με βάση την ιστορία, τη δομή και το ύφος προσθέτοντας τη δική του σφραγίδα και ερμηνεία. Από το κλασσικό ρεπερτόριο στα αφροαμερικάνικα σπιρίτσουαλς και τη τζαζ και από τα Art Songs στο δημοτικό τραγούδι, ο Παναγιώτης Τερζάκης έχει παρουσιάσει ένα πολύ ιδιαίτερο θεματικό ρεπερτόριο σε ατομικά ρεσιτάλ, δρώμενα και θεατρικές παραγωγές στις Η.Π.Α., την Ευρώπη και την Κίνα.Τραγουδά σε πολλές γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, γιαπωνέζικα και φυσικά στη μητρική του γλώσσα προωθώντας το ελληνικό τραγούδι στο εξωτερικό σε όλο του το φάσμα-από κλασσικούς συνθέτες μέχρι Βυζαντινούς ύμνους και δημοτικά τραγούδια- παρουσιάζοντας θεματικές παραστάσεις ειδικά προσαρμοσμένες για το κοινό της κάθε χώρας.

Η αγάπη κι ο σεβασμός του Παναγιώτη για τα γκόσπελ και τα αφροαμερικάνικα σπιρίτσουαλς ξεκινά από την παιδική του ηλικία. Στην Αμερική είχε τη μεγάλη τιμή και τύχη να μαθητεύσει και να συνεργαστεί με σπουδαίους ερμηνευτές και δασκάλους. Από το 2004 έως και σήμερα ο Παναγιώτης έχει εμφανιστεί σε δεκάδες εκκλησίες και συναυλίες στις Η.Π.Α. (σε περισσότερες από 100 εκκλησίες όλων των δογμάτων, στη Ροτόντα του Κοινοβουλίου της Μασσαχουσσέτης κ.α.) αλλά και στην Ελλάδα.

Το πρώτο του άλμπουμ «Far Away Land» (2009) συμπεριλήφθηκε στο Top-100 των World Music Charts της εταιρείας διανομής στην Αμερική βάσει πωλήσεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία. Το νέο του αγγλόφωνο EP «FREE» κυκλοφορεί σε 7 χώρες και περιλαμβάνει εκτός των άλλων νέες εκτελέσεις τριών κλασσικών Αμερικάνικων τραγουδιών- για πρώτη φορά από Έλληνα τραγουδιστή.

Μαζί τους:
Δημήτρης Κατσούλης,βιολί
Γιάννης Μυγδάνης, πιάνο και όργανο
Νάνσυ Αγγελάκη, κρουστά

“Μαύρο Μου Χελιδόνι-Go Tell It On The Mountain!” – μία ιδιαίτερη Χριστουγεννιάτικη εκδοχή της παράστασης:   Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012 στις 21:00