Ο Δημήτρης Ήμελλος, συνεχίζοντας τη σταθερή του συνεργασία με τον Κινητήρα και στα πλαίσια του οικονομικού προγράμματος

«Καλλιτέχνες με κρίση», θα διδάξει μια σειρά μαθημάτων υποκριτικής βασισμένα στην «Άλκηστη» του Ευριπίδη, δουλεύοντας πάνω σε υποκριτικές φόρμες του Αλληγορικού θεάτρου και χρησιμοποιώντας τον αυτοσχεδιασμό ως το βασικό εργαλείο της προσωπικής αναζήτησης του ηθοποιού.

«Το πρώτο χρονολογικά σωζόμενο έργο του Ευριπίδη αποτελεί μια εξαιρετικά γοητευτική και ταυτόχρονα αινιγματική περίπτωση δράματος.

Παρ’ ότι ο Ευριπίδης στην μεταγενέστερη παραγωγή του δείχνει μέσα από καινοτομίες να εξωθεί την κλασσική φόρμα της τραγωδίας στα όρια της, αλλά και να αντιμετωπίζει τον τραγικό ήρωα στα έργα του με υπομειδίαμα, πουθενά η αμφισημία ενός έργου δεν είναι τόσο έκδηλη όσο στην Άλκηστη.»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές δραματικών σχολών και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Δημήτρης Ήμελλος

Όντας ακόμα φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, εντάσσεται στο Θεατρικό Εργαστήρι του Β. Διαμαντόπουλου και αργότερα στη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δ. Φωτιάδη, απ όπου και αποφοίτησε. Σπούδασε θέατρο πλάι στο Στ. Λιβαθηνό και στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (ΓΚΙΤΙΣ).

 

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με την παιδική σκηνή της Νίκης Τριανταφυλλίδη στη «Βασίλισσα του Χιονιού», με την Άννα Κοκκίνου στην «Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταύρων», με τον Σταύρο Τσακίρη στις παραστάσεις «Οιδίπους επί Κολωνώ» και «Ένας Υπέροχος Κερατάς», με τον Λευτέρη Βογιατζή και το Εθνικό Θέατρο στους «Πέρσες», με το Γιώργο Κιμούλη στην «Αντιγόνη» και με το Στάθη Λιβαθινό στις παραστάσεις «Φρεναπάτη», «Η Νοσταλγός», «Αγάπης Αγώνας Άγονος», «Αυτό που δεν Τελειώνει» και «Μήδεια». Με τον τελευταίο έχει συνεργαστεί και ως βοηθός σκηνοθέτη στις παραστάσεις «Δωδέκατη Νύχτα» («Ηθοποιών Θέατρο») και «Πριν την Αποχώρηση» (Θεατρικός Οργανισμός «Πράξη»).

Από τον Σεπτέμβριο του 2001 ανήκει στο δυναμικό της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου ως ηθοποιός και ως καθηγητής στο Εργαστήρι Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής. Διδάσκει επίσης στην Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή της Δήμητρας Χατούπη «Δήλος». Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τους Θανάση Σκουρμπέλο, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Στέλλα Θεοδωράκη, Πένυ Παναγιωτοπούλου και Γρηγόρη Καραντινάκη.