Το metamatic:taf έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τον Χρήστο Αλεξόπουλο το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2013 με ένα Masterclass για τη χρήση των Τρόπων (Modes) στην ροκ τραγουδοποιοία και ένα Workshop Σύνθεσης Τραγουδιού.

Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια ο Χρήστος Αλεξόπουλος έχει κυκλοφορήσει επτά δίσκους και έχει γράψει μουσική για τον θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Παράλληλα, από το 2006, διατελεί label manager της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Puzzlemusik. Διδάσκει στο Ωδείο Ορφείο από το 1999, ενώ από πέρυσι διατηρεί τη στήλη “In The Workshop” στο μηνιαίο μουσικό περιοδικό Sonik.

Το Masterclass ενδιαφέρει πρωτίστως όσους ήδη ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την σύνθεση τραγουδιού και ενδιαφέρονται να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την τροπική γραφή. Ο Δώριος, ο Φρύγιος, ο Λύδιος και όλοι οι υπόλοιποι τρόποι θα παρουσιαστούν μέσα από την ανάλυση τραγουδιών των Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd, R.E.M., Bjork, Radiohead και άλλων καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν την τροπική γραφή στα τραγούδια τους, είτε σε συνδυασμό με το σύστημα μείζονος – ελάσσονος, είτε ως αυτόνομη γραφή. Αυτονόητα, θα προκύψουν και ζητήματα Δομής (Song Structure) τα οποία και θα συζητηθούν.

Στο Workshop οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τραγούδια ή προσχέδια τραγουδιών που έχουν γράψει στο παρελθόν, ενώ θα υπάρξει και κίνητρο για επί τόπου δημιουργία  τραγουδιών με αφετηρία την ανάλυση και τη συζήτηση που θα έχει ήδη προηγηθεί στο Masterclass του Σαββάτου. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μπορούν να παίξουν τις ιδέες τους ή τα τραγούδια τους είτε σε ηλεκτρικό πιάνο (θα υπάρχει διαθέσιμο στο χώρο) είτε στην κιθάρα τους (την οποία θα έχουν φέρει οι ίδιοι).

Πληροφορίες συμμετοχής:
Στο Masterclass μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται, ενώ για τη συμμετοχή στο Workshop της 22ας Σεπτεμβρίου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προηγούμενη συμμετοχή στο Masteclass της 21ης Σεπτεμβρίου.

Το κόστος για τη συμμετοχή μόνο στο Masterclass είναι 35 ευρώ.
Το κόστος συμμετοχής για το Masteclass και το Workshop μαζί είναι 50 ευρώ.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 8 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210 3238757 ή στα e-mail [email protected]  και [email protected]
 
Masterclass: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, 13.00 – 17.00
Workshop: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 13.00 –  16.00