Ο Μasta Killah, μέλος των θρυλικών Wu Tang Clan για πρώτη φορά ζωντανά στη χώρα μας, και ο Afu Ra, που τόσο αγαπήθηκε από το αθηναϊκό κοινό, για μια δεύτερη εμφάνιση.

Μια βραδιά γεμάτη ρίμες, από δύο «βαριά πυροβολικά» του αμερικάνικου hip hop εγγυώνται την απόλυτη “rap massacre”. Tην βραδιά θα ανοίξουν οι DJ Sparky T & DJ Stigma, πολυνίκεις και γνωστοί hip hop turntablists ενώ, με τους ίδιους, θα ακολουθήσει after party με πολύ και καλό ξένο hip hop, breaks & funk ακούσματα.

Masta Killah:

Mε όνομα βγαλμένο από τη σημειολογία των σπαγγέτι κουνγκ φου, ο Masta Killah συνδέθηκε με απόλυτη επιτυχία με τους θρυλικούς Wu Tang Clan. Η μαζική του επιτυχία με το πολυδιάστατο γκρουπ στα 90’s οδήγησαν τον καλλιτέχνη από το Brooklyn σε μια επιτυχημένη σόλο πορεία στη δεκαετία που διανύουμε.

Ο Masta Killah, μια προσωπικότητα γεμάτη μυστήριο σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη των Wu Tang, διακρίθηκε σε δίσκους όπως το “Forever” αλλά και σε κλασικούς σόλο δίσκους μελών όπως ο Raekwon. Λυρισμός, αργόσυρτο flow και μια τάση να μετουσιώνει τα πάντα σε εικόνες είναι τα χαρακτηριστικά που τον καθιέρωσαν και στις προσωπικές του δουλειές όπως το εξαιρετικό “No Said Date” του 2004.

Συνεργάστηκε με μεγαθήρια του χώρου όπως ο Pete Rock και ο ΜF Doom καθώς και σε πολύ επιτυχημένα σάουντρακ όπως αυτό της ταινίας Kill Bill του Κουεντίν Ταραντίνο. Φέτος, είναι και η χρονιά της δισκογραφικής του επιστροφής με το “Loyalty is Royalty”. Αναμφισβήτητα ένας από τους πρωταγωνιστές της τεράστιας επιτυχίας των Wu Tang Clan.

Afu Ra:

O Αfu Ra απολαμβάνει θρυλικού στάτους στα hip hop δρώμενα της άλλης πλευράς του Ατλαντικού. Προστατευόμενος του πρόσφατα εκλιπόντος Guru των Gangstarr/Jazzmataz και μέλος των Gangstarr Foundation, έκανε το ντεμπούτο του πίσω στις αρχές του ’90 και στο δίσκο “Sun Rises in the East” του Jeru The Damaja. Ενός εκ των σπουδαιότερων δίσκων στην ιστορία του hip hop.

Με δύο κλασικούς, στους κόλπους του ανεξάρτητου hip hop, δίσκους, o Αfu Ra συνεργάστηκε με τοπ παραγωγούς του είδους όπως ο DJ Muggs των Cypress Hill και ο DJ Premier.

Με μια σημειολογία βγαλμένη από το πάνθεον των πολεμικών τεχνών της Ανατολής ο εν λόγω ράππερ ανέπτυξε ένα έντονα προσωπικό στυλ που τον καθιέρωσε στους κόλπους της urban σκηνής και του επέφεραν συνεργασίες με μεγαθήρια του χώρου όπως ο Big Daddy Kane. Όσοι τον είδαν εξάλλου ζωντανά πριν χρόνια στην Αθήνα, πάλι από τη Noiz Productions, έχουν να το λένε…