Το Gazarte ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τον κορυφαίο Αφρικανό σαξοφωνίστα Manu Dibango, ο οποίος θα προσφέρει…

… μαζί με τη Makossa Gang και τους Kokolo δυο δυνατές μουσικές βραδιές, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2012.

Εκρηκτική συνάντηση με πολλές δόσεις  funk, jazz & afrobeat

Ετοιμαστείτε για διπλή δόση μαγευτικών ήχων και εμπνευσμένου χορού τον Δεκέμβριο στο Gazarte! Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πασίγνωστο ρεφρέν: Mama-se, mama-sa, ma-ko-ma-ko-ssa  επιστρέφει στην Αθήνα! Ο διασημότερος και καλύτερος αφρικανός σαξοφωνίστας, ο αποκαλούμενος και “Μαύρος κύκνος”, ο Manu Dibango από το Καμερούν και η μπάντα του, η Makossa Gang έρχονται στο gazARTE για δύο βράδια και υπόσχονται να κάνουν πολύ θόρυβο!10 άτομα επί σκηνής και όλο το groovy σύμπαν τους στα πόδια μας! Στο ίδιο stage, τις ίδιες βραδιές, επί της υποδοχής οι Νεουρκέζοι Kokolo,  η σημαντικότερη δύναμη πίσω από το παγκόσμιο revival του afrobeat και afrofunk ήχου.

Ο Manu Dibango, αυτός ο κοσμοπολίτης μουσικός και διασκεδαστής, που έχει ζήσει σε περισσότερες από έξι χώρες μέχρι σήμερα, επιστρέφει και μάλιστα με νέο δίσκο “Past, Present, Future”.  Πρέπει να γεμίσεις πολλές σελίδες για να μιλήσεις για τον άνθρωπο που έφτιαξε εγκαίρως τον δικό του μουσικό κόσμο και άλλαξε για πάντα την disco πίστα. Περισσότεροι απο 35 δίσκοι, διαδρομές και πειραματισμοί ανάμεσα σε funk, jazz, afro-beat και reggae ήχους και συνεργασίες κορυφής κοσμούν την μακριά του διαδρομή. Από τις αρχές δεκαετίας του 70 (το περίφημο ρεφρέν ξεπήδησε μέσα από το τεράστιο hit του το “Soul Makossa”) μέχρι και τις μέρες μας, ο Dibango δημιουργεί και αποδεικνύει ότι δίκαια χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος σαξοφωνίστας που γεννήθηκε στην αφρικανική ήπειρο. Στη μέχρι τώρα μουσική του πορεία, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως η Myriam Makeba, η Angelique Kidjo, ο Fela Futi, ο Mori Kante, ο Richard Bona, ο Tony Allen και πολλοί άλλοι. Αρκεί όμως να παρακολουθήσεις ένα live του για να μπεις για πάντα στο groovy κόσμο του και να μην θες να βγεις ποτέ. Ναι, τον έχουμε ξαναδεί live στην Αθήνα κι ευτυχώς θα τον ξανακούσουμε ζωντανά.

Τα τρομερά παιδιά της Νέας Υόρκης, οι αγαπημένοι και του ελληνικού κοινού Kokolo (ή αλλιώς Kokolo Νew York Afrobeat Orchestra) θα βρίσκονται επί σκηνής Gazarte ξανά για δύο βράδια παρέα με τον Manu Dibango και αυτήν την φορά η χημεία της ένωσης τους αναμένεται να είναι εκρηκτική. Η μπάντα που ακούει στο εξωτικό όνομα Kokolo και προσφέρει ανεπανάληπτες μουσικοχορευτικές εμπειρίες οφείλει την δημιουργία της στον εμπνευσμένο ιδρυτή τους, τον Ray Lugo. Με εκατοντάδες εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο – υπήρξαν headliners ακόμα και στο θρυλικό Montreal Jazz Festival αλλά και στο Glastonbury – οι Kokolo είναι παραγωγικότατοι και σε συνεχή κίνηση. Πάνω από 50 δίσκοι στο ενεργητικό τους και λαμπερές στιγμές στην ασταμάτητη πορεία τους: δεν είναι η πρώτη φορά που μοιράζονται τη σκηνή με ιερά τέρατα της μουσικής, το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν με τον Isaac Hayes, τον James Brown και τον Roy Ayers και πολλούς άλλους. Αν και ξεκίνησαν ως αμιγές Afrobeat σχήμα οι Kokolo διεύρυναν τον ήχο τους και αναμειγνύουν πλέον στοιχεία από hiphop, rock, dancehall, jazz και salsa.

Πέρα απ’ολα αυτά όμως καλούνται για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσουν στο gazARTE τη φήμη τους για εκρηκτικά live και τον ενεργητικό, κοφτερό ήχο τους!