Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο του Νικκολό Καππόνι (Niccolỏ Capponi), με τίτλο «Μακιαβέλλι: Ποιος ήταν πραγματικά ο αμφιλεγόμενος συγγραφέας του Ηγεμόνα;» σε μετάφραση του Πέτρου Γεωργίου.

Ανά τους αιώνες ο Μακιαβέλλι (1469-1527) απέκτησε τη φήμη άλλοτε του διαβολικού υποκινητή άθεης συμπεριφοράς και άλλοτε του προικισμένου θεωρητικού της πολιτικής, ο οποίος χαιρετίστηκε ως ο πρώτος «νεοτερικός» φιλόσοφος. Ποιος ήταν όμως πραγματικά ο συγγραφέας του Ηγεμόνα; Σε αυτή την επιβλητική βιογραφία, ο ιστορικός Νικκολό Καππόνι αποκαλύπτει τον άνθρωπο πίσω από τον μύθο και απελευθερώνει τον Μακιαβέλλι από αιώνες παρερμηνείας.  Προκύπτει έτσι ένα πολυσύνθετο πορτρέτο μιας φυσιογνωμίας που μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο με φόντο μια κυνική, σκληρή και ανευλαβή πόλη σαν την αναγεννησιακή Φλωρεντία.

Ο Νικκολό Καππόνι είναι διακεκριμένος ιστορικός και δοκιμιογράφος, πρώην εταίρος του Προγράμματος Ψηφιοποίησης του Αρχείου των Μεδίκων και νυν έφορος του Αρχείου των Καππόνι. Έλκει την καταγωγή του απευθείας από τον Μακιαβέλλι και ζει στη Φλωρεντία.

«Μια λεπτομερής περιγραφή… Διαφωτιστικό ανάγνωσμα για μελετητές της πρώιμης νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας».        

Kirkus Reviews

«Ένα μεγαλειώδες επίτευγμα… συνδυάζει άψογη τεκμηρίωση και γοητευτική αφήγηση».

Alison Weir, συγγραφέας του The Six Wives of Henry VIII και του Eleanor of Aquitaine

«Ένα πολύ εμπεριστατωμένο και εξαιρετικά καλογραμμένο έργο».

Andrew Roberts, συγγραφέας του A History of the English-Speaking Peoples Since 1900

«Έξοχο… εμπεριστατωμένο, διεισδυτικό και ταυτόχρονα ένα απολαυστικό ανάγνωσμα».

Saul David, συγγραφέας του Victoria’s Wars