3000 φίλοι της όπερας χειροκρότησαν θερμά την Ορχήστρα, τη Χορωδία και τους Σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 

Μια μαγική βραδιά όπερας στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, κάτω από τον Αττικό ουρανό με το ολόγιομο φεγγάρι, απόλαυσαν 3000 φίλοι της όπερας -Αθηναίοι, αλλά και πολλοί επισκέπτες της πόλης μας-, την Τετάρτη 29 Ιουλίου.

 

Με τις διάσημες εισαγωγές, τα σπουδαία χορωδιακά, τις μαγικές άριες και τα ντουέτα από τις όπερες Ναμπούκο, Μάκμπεθ, Οθέλλος, Τροβατόρε του Βέρντι, Τόσκα, Μαντάμα Μπαττερφλάι του Πουτσίνι και Παλιάτσοι του Λεονκαβάλλο, η Εθνική Λυρική Σκηνή ολοκλήρωσε την καλλιτεχνική περίοδο 2014-15.

Την μουσική διεύθυνση της συναυλίας είχε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης, ο οποίος λίγο πριν το φινάλε με το χορωδιακό Va Pensiero από τον Ναμπούκο, τόνισε ότι “το μήνυμα της συναυλίας αυτής είναι η ελπίδα“.

Μαζί με την Ορχήστρα και την Χορωδία της ΕΛΣ που σημείωσαν εξαιρετική απόδοση, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει και να χειροκροτήσει θερμά τους μοναδικούς σολίστ της ΕΛΣ: την σοπράνο Τσέλια Κοστέα, τον βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά και τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου.

 

Η είσοδος στην συναυλία ήταν ελεύθερη στο πλαίσιο της πολιτικής της εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.