Μία ιδιαίτερη εικαστική έκθεση της Μαρίνας Πετρή παρουσιάζει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στο Πνευματικό του Κέντρο, η οποία αποτελείται από μία συλλογή ζωγραφικών έργων, κατασκευών, εικονογραφήσεων και βιβλίων, με έντονο το παραδοσιακό ελληνικό στοιχείο, από διάφορες περιόδους του έργου της καλλιτέχνιδος.

Λαϊκά και έντεχνα στοιχεία, σαν εικονογραφήσεις του παλιού αλφαβηταρίου, των μικρών εικονογραφημένων παραμυθιών της ξυλογραφίας, των ναΐφ αγιογράφων στα μυκονιάτικα ξωκλήσια, τα κεντίδα, τα χράμια, τα βαμμένα παλιά πορτάκια στα νησιώτικα σπίτια και τους συνδυασμούς των χρωμάτων στις βάρκες, καθώς επίσης και επιδράσεις από ιστορίες, θρύλους, αλλά και οικογενειακές και φιλικές επιρροές, αποτελούν τα χαρακτηριστικά εκείνα που πιστοποιούν τον τίτλο Made in Greece στις δημιουργίες της Μαρίνας Πετρή.

Οι καταθέσεις του χρωστήρα σε υλικά όπως μουσαμά, χαρτί, μέταλλο, ύφασμα και ξύλο, τα οποία αξιοποιεί η δημιουργός προέρχονται άμεσα από τον περίγυρο. Έχουν την Ελληνικότητα και την αμεσότητα και είναι αυτά που αγγίζονται και ανήκουν σύμφωνα με την καλλιτέχνιδα στην τέχνη του αγγίζεται, στην ανθρώπινη και δημοκρατική τέχνη, στην τέχνη όπως πρέπει να είναι.