Μια μουσική συνάντηση που προμηνύεται εκρηκτική: το λατρεμένο λονδρέζικο τρίο των Tiger Lillies παρουσιάζει μία ακόμη μεγάλη παράσταση στην Ελλάδα που συμπίπτει με την παρουσίαση του νέου CD του συγκροτήματος: MADAME PIAF: Songs from the Gutter. Η νέα δουλειά των Tiger Lillies εμπνέεται από τον μποέμικο βίο και την παθιασμένη προσωπικότητα της κορυφαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας του 20ού αιώνα, της Edith Piaf. Στις 23 Αυγούστου 2016 στο Κηποθέατρο Παπάγου, υποδεχόμαστε τη νέα δημιουργία των Tiger Lillies, μια συναρπαστική περιήγηση στο underground μεταπολεμικό Παρίσι των πλανόδιων καλλιτεχνών, των οίκων ανοχής και του περιθωρίου με όχημα το ρεπερτόριο και τη θρυλική μορφή της Piaf.

Το ανατρεπτικό συγκρότημα θα παρουσιάσει στις καλοκαιρινές του παραστάσεις σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη μαζί με τις μεγάλες του επιτυχίες, νέες συνθέσεις εμπνευσμένες από την ανεπανάληπτη Γαλλίδα ερμηνεύτρια, αλλά και διασκευές των γνωστότερων τραγουδιών της με το ακαταμάχητο ύφος του συγκροτήματος: «Padam Padam», «La Vie en Rose», «Non Je ne Regrette Rien» και άλλα μεγάλα τραγούδια της Piaf που σφράγισαν τον 20ό αιώνα, φωτίζονται λοξά από τον σκοτεινό, αισθησιακό ήχο των Tiger Lillies, που σμίγει την αβάν-γκαρντ με το πανκ και το καμπαρέ.

Αφορμή για το Madame Piaf είναι η συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του «μικρού σπουργιτιού» της Γαλλίας, όπως ήταν το χαϊδευτικό της Piaf, που ξεκίνησε από τον παρισινό υπόκοσμο για να κατακτήσει το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Ο πολυκύμαντος βίος της, η πάλη με τους εσωτερικούς της δαίμονες, οι παράφοροι έρωτες και η στενή της σχέση με το περιθώριο αποτελούσαν πάντοτε έμπνευση για τον ιδιοφυή frontman των Tiger Lilles, τον Martyn Jacques. Άλλωστε, η Piaf υπήρξε σπουδαία επιρροή στο ύφος των Tiger Lillies. Όπως σημειώνει ο Jacques: «Η Piaf ήταν έξοχη, ένας άνθρωπος ηλεκτρισμένος. Ξεκίνησε από τον υπόνομο αλλά αναδείχθηκε σε μια από τις καλύτερες ερμηνεύτριες όλων των εποχών».

Το Madame Piaf ξετυλίγει το νήμα της ζωής της Piaf από τα πρώτα παιδικά της χρόνια ως την εκτίναξή της στη δόξα, εστιάζοντας κυρίως στις εξάρσεις και στις υφέσεις της γοητευτικής της προσωπικότητας, δηλαδή στην ανθρώπινη διάσταση πίσω από τον μύθο. Με τα λόγια του Jacques: «Κεντρικός χαρακτήρας των τραγουδιών του νέου μας CD είναι η Edith Piaf, μια φιγούρα που διασχίζει τους σκοτεινούς και κακόφημους δρόμους του Παρισιού τη νύχτα. Οι απλοί άνθρωποι την καταλάβαιναν και την ένιωθαν, γι’ αυτό και τη λάτρεψαν. Η παράσταση φιλοδοξεί να αναδείξει ακριβώς αυτή την πτυχή της».

Το Madame Piaf έρχεται για τρεις μοναδικές βραδιές στην Ελλάδα κατευθείαν μετά τη θριαμβευτική παρουσίασή του στη Γαλλία και στη Μεγάλη Βρετανία, όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές: «Μια παράσταση που δεν μοιάζει με καμία άλλη – οι Tiger Lillies επιβεβαιώνουν το θρυλικό τους cult status», έγραψε ο Argus, ενώ το Broadway Baby σχολίασε: «Οι Tiger Lillies, με άνεση, έκαναν το ακροατήριο να λησμονήσει τα πάντα».

Tiger Lillies: είκοσι επτά χρόνια αναρχικά μπρεχτικά μπλουζ!

Το αγαπημένο τρίο των Tiger Lillies συμπλήρωσε αισίως φέτος είκοσι επτά χρόνια αμείωτης επιτυχίας. Μοναδική περίπτωση στη βρετανική μουσική των τελευταίων δεκαετιών και μια από τις ιδιόρρυθμες μπάντες όλων των εποχών, οι TigerLilliesαποτελούν ένα ατμοσφαιρικό μίγμα gypsy punk / cabaret / avant-garde ήχου, που συνδυάζει υποβλητικά το μακάβριο, το χιουμοριστικό και το αισθησιακό. Η μπάντα, πνευματικό παιδί του συνθέτη, στιχουργού, τραγουδιστή και πολυοργανίστα Martyn Jacques, δημιουργήθηκε το 1989 στο Σόχο κι έκτοτε έχει κυκλοφορήσει 37 δίσκους.

Στην Ελλάδα, οι Tiger Lillies διαθέτουν ένα πολυάριθμο και ενθουσιώδες κοινό, ενώ ξεχωριστή στιγμή στην πορεία τους αποτελεί η παράσταση FreakShow (2009), σε παραγωγή του Θεάτρου Badminton, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα προτού περιοδεύσει με τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.