Συνεχίζονται οι παρουσιάσεις του έργου Madame de la Carliere του Denis Diderot, με νέες παραστάσεις από την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου έως την Μ. Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Πρόκειται για καυστική σάτιρα της αστικής τάξης του 18ου αιώνα, με εμφανείς αναφορές και στην σύγχρονη πραγματικότητα. Διαδραματίζεται σε ένα σαλόνι της εποχής και πραγματεύεται τις επιπτώσεις της δημόσιας κριτικής στην ιδιωτική ζωή ενός ζευγαριού. Το έργο γράφτηκε από τον Γάλλο φιλόσοφο και συγγραφέα Ντενίς Ντιντερό το 1772 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.

Μετά το πέρας της παρουσίασης του έργου ακολουθεί διάλεξη-συζήτηση 30 λεπτών. Η παρουσίαση/διάλεξη είναι μέρος του σεμιναρίου του συστήματος του Laban και της εφαρμογής του στην τέχνη της υποκριτικής. Επίσης αποτελεί μέρος της μεταδιδακτορικής έρευνας της Δρ Κικής Σελιώνη σε συνεργασία με το Royal Central School of Speech and Drama University of London.

Την έρευνα υποστηρίζουν το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η Ανώτερη Δραματική Σχολή Μαίρη Βογιατζή-Τράγκα και ο εκδοτικός οίκος «Ελληνοεκδοτική».

Συντελεστές

Μετάφραση: Ανδρίτσιου Δήμητρα, Φυτιλή Δήμητρα
Θεατρική αποδοση-Σκηνοθεσία-Διδασκαλία: Κική Σελιώνη

Κοστούμια-Ειδικές κατασκευές: Ευδοκία Βεροπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου και κατασκευών: Εύη Στάμου
Φώτα: Ευδοκία Βεροπούλου

Βίντεο: Σεραφείμ Αρκομάνης
Κατασκευή σκηνικού: Γιάννης Γιαννακόπουλοςς

Ηθοποιοί/μετέχοντες: Ανθη Μαριον, Δελαγραμμάτικα Φίλια, Ζαχαροπούλου Δάφνη, Ξένου Διώνη, Καλέμου Σουσάννα, Πανταζής Παναγιώτης, Σαχάς Παναγιώτης, Σπυριδάκου Σαπφώ, Τριανταφύλλου Αθανασία, Τσούτης Μάνος, Φάλλια Ιουλία, Χαμαλίδου Αρτεμις, Ψυχράμης Αλέξανδρος.