Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης διοργανώνει τη συναυλία στο Λυκαυγές της Άνοιξης με Ύμνους, θρήνους και τραγούδια της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα από την ελληνική και την αραβική Ανατολή με το μουσικό σχήμα Εν Χορδαίς και τη Λιβανέζα ψάλτρια Carole Lahoud.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει ύμνους και τραγούδια από την μουσική παράδοση των Χριστιανών του Λιβάνου και της Συρίας, θρηνητικά τραγούδια από την δημώδη ελληνική  παράδοση, λόγια μουσική της Κωνσταντινούπολης, αλλά και το έργο Προσμονή του Κυριάκου Καλαϊτζίδη εμπνευσμένο από την Αποκάλυψη του Ιωάννη, το οποίο παρουσιάστηκε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο ομώνυμο θεατρικό αναλόγιο του 1996.  

Μια μοναδική συναυλία και μια μοναδική βραδιά πλημμυρισμένη από τα ηχοχρώματα της Ανατολής παραδομένα στη μυσταγωγία της Μεγάλης Εβδομάδας. Το μουσικό σχήμα Εν Χορδαίς που βραβεύτηκε από τη Γαλλική Ραδιοφωνία με το Prix \”France Musique des Musiques Du Monde\” απαρτίζεται από τους μουσικούς: Κυριάκος Πετράς – βιολί, Κυριάκος Καλαιτζίδης – ούτι, Άλκης Ζοπόγλου – κανονάκι, Δρόσος Κουτσοκώστας – τραγούδι, Βασίλης Τζωρτζίνης – κοντραμπάσο, Πέτρος Παπαγεωργίου – κρουστά, Ηλίας Ανδρεουλάκης – πολίτικη και κρητική λύρα.