Την Πέμπτη 7 Απριλίου, στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου στο Κόβεντ Γκάρντεν, έκανε πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη νέα παραγωγή της όπερας Lucia di Lammermoor του Donizetti, σε σκηνοθεσία της διάσημης βρετανίδας σκηνοθέτριας Katie Mitchell και μουσική διεύθυνση του Daniel Oren.

Για την Εθνική Λυρική Σκηνή ήταν μια σημαντική ημέρα, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη συμπαραγωγή της, με το κορυφαίο βρετανικό Λυρικό Θέατρο.

Η Katie Michell, ιδιαιτέρως αγαπητή και στο ελληνικό κοινό από την σκηνοθεσία της στην Δεσποινίδα Τζούλια του Στρίντμπεργκ με τη Σαουμπύνε του Βερολίνου, βλέπει την ιστορία της Lucia μέσα από την γυναικεία, φεμινιστική πλευρά. Βασικό στοιχείο της σκηνοθεσίας είναι η αποκάλυψη στο κοινό, μέσα από μία παράλληλη αφήγηση, όσων συμβαίνουν κατά την Mitchell στο παρασκήνιο της υπόθεσης που εξιστορεί το λιμπρέτο του έργου.

Η εντυπωσιακή παραγωγή θα παρουσιαστεί από την Εθνική Λυρική Σκηνή στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την καλλιτεχνική περίοδο 2017-18.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ κος Μύρων Μιχαηλίδης, σημειώνει: “Πρόκειται για μια μεγάλη συμπαραγωγή της ΕΛΣ με την Royal Opera, η οποία μας κάνει υπερήφανους, επιβεβαιώνοντας την εδραίωση της διεθνούς εικόνας του μοναδικού ελληνικού λυρικού θεάτρου. Είναι η αρχή μιας στρατηγικής συνεργασίας, η οποία εγκαινιάζεται με μια παραγωγή που αποτελεί γεγονός διεθνούς ακτινοβολίας, μιας και η Katie Mitchell θεωρείται μια από τις σημαντικότερες Βρετανίδες σκηνοθέτριες του θεάτρου και της όπερας. Η συμπαραγωγή αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά”.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.roh.org.uk/productions/lucia-di-lammermoor-by-katie-mitchell

www.nationalopera.gr