Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, το Death Disco υποδέχεται live τους Lorelle meets the Obsolete.

Κατάγονται από την Γκουανταλαχάρα του Μεξικό και η μουσική τους έχει χαρακτηριστεί ως «ένας κυκεώνας από Shoegaze και Krautrock στοιχεία που διοχετεύονται μέσω ενός Psych φίλτρου» για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό «μουσικό μοτίβο».

Στην μέχρι τώρα καριέρα τους, έχουν κυκλοφορήσει τρία στούντιο άλμπουμ ‘On Welfare’ (Captcha Records, 2011), ‘Corruptible Faces’ (Captcha Records, 2013), ‘Chambers’ (Captcha Records, Sonic Cathedral 2014) και μια σειρά από 7” single, split και Live.

Το άλμπουμ του 2014 γνώρισε εγκωμιαστικές κριτικές από διεθνή μουσικά και μη έντυπα όπως οι «Times», το «Q Magazine», το «NME» κ.α ενώ είχε συνεχή παρουσία στις playlist ραδιοφωνικών σταθμών όπως τα «BBC Radio 6» και «XFM»,

Στις 16 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε το νέο τους album με τίτλο «Balance», παράλληλα σε Αμερική και Ευρώπη από την Captcha Records και Sonic Cathedral, αντίστοιχα. H 4η δισκογραφική τους δουλειά αποτελεί ένα βήμα μπροστά σε ότι έχουν κάνει μέχρι σήμερα και θα περιέχει 9 πολύπλοκες συνθέσεις με έντονο το αναλογικό fusion. Η ηχογράφηση έγινε στο δικό τους studio ενώ η μίξη από τον Cooper Crain (Cave, Bitchin Bajas) στο studio MINBAL του Σικάγο και η διαδικασία mastering από τον Mikey Young (Total Control, Eddy Current Suppression Ring) στην Μελβούρνη.

O Henry Rollins, ο οποίος είναι θαυμαστής των «Lorelle Meets the Obsolete» δήλωσε για το «Balance»: «όπως ακριβώς και οι προηγούμενες δουλειές τους, είναι ένα ακόμη μοναδικό εκπληκτικό έργο. Όσο περισσότερο το ακούς, τόσο καλύτερο γίνεται».

Τα προηγούμενα χρόνια έχουν πραγματοποιήσει εκτενείς περιοδείες σε Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Μεξικό, ενώ έχουν εμφανιστεί σε φεστιβάλ ορόσημο για την σημερινή ψυχεδελική σκηνή, όπως τα Liverpool Psych Festival, Austin Psych Festival, Incubate Festival (Tilburg), Moon Block Party (Pomona) & Festival Germinal del Bosque (Mexico City)

Τους Lorena & Alberto στη σκηνή συνοδεύουν μουσικοί από την Ευρώπη και την Αμερική που συνήθως είναι μέλη συγκροτημάτων της νέας ψυχεδελικής σκηνής (στο πρόσφατο παρελθόν τους συνόδευσαν μέλη των New Candys & Disappearing People).

Οι ζωντανές εμφανίσεις τους έχουν ένταση και εκρηκτικό χαρακτήρα, με την καταπληκτική κιθάρα της Lorena να κυριαρχεί στο χώρο.

“…Οne of the bands that are totally happening right now…” (Henry Rollins)

Special guests: Cruel Anagrams (GR)

Οι Cruel Anagrams είναι οι Ανδρέας Ιωάννου (κιθάρες, πρώην μέλος Matisse – Closer- ) και Lily Truble (vox, synths).

Η μουσική τους είναι ένα μίγμα post punk electronica, sinister sweet new wave και beach goth pop. Από κομμάτι σε κομμάτι δεν φοβούνται να πειραματιστούν με όλα τα μουσικά genres αναμιγνύοντας στοιχεία από διάφορα μουσικά ειδή και δεκαετίες .

Έχουν παίξει live στις περισσότερες αθηναϊκές σκηνές , σε φεστιβάλ στην Αθήνα και στην επαρχία, και έχουν ανοίξει live ξένων σχημάτων όπως των Death and Vanilla και Piney Gir .

Τον Μάιο του 2016 έπαιξαν στο Shacklewell Arms του Λονδίνου μαζί με τους Bete Noire.

Μόλις ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους ep το όποιο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.