“Καλά τι ήταν αυτό;” είναι η φράση που ακούστηκε περισσότερο στο τέλος της πρώτης εμφάνισης των London Afrobeat Collective επί αθηναϊκού εδάφους, μετά από προτροπή των φίλων τους Budos Band, πέρυσι τον χειμώνα. Και ήταν λογικό – οι ανυποψίαστοι Αθηναίοι που μαζεύτηκαν στο Gagarin για να ακούσουν τους σωτήρες του afrobeat από το Λονδίνο, δεν φαντάζονταν ότι τους περίμεναν δύο ώρες ασταμάτητου χορού και ξέφρενου πάρτυ: οι LAC κυριολεκτικά δεν σου άφηναν την επιλογή να μην κουνηθείς, με την εκρηκτική, σκηνική τους παρουσία και τους ξεσηκωτικούς αυτοσχεδιασμούς.

H πολυμελής κολεκτίβα είναι φέτος, ακριβώς μετά από έναν χρόνο, ξανά κοντά μας για να επιβεβαιώσουν ότι το ελληνικό ταμπεραμέντο είναι με κάποιον τρόπο πολύ ταιριαστό με το ηδονιστικό funk του συγκροτήματος,  και να διαδώσουν τον λόγο του Fela Kuti, του οποίου είναι αξιότατοι συνεχιστές, βαδίζοντας πιστά στον δρόμο που χάραξε. Η ανοιχτή πολιτικοποίηση των LAC έρχεται κατευθείαν μέσα από τα πολυπολιτισμικά σοκάκια του Λονδίνου για να απευθυνθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσω της αμείλικτης δεκαμελούς χορευτικής μηχανής στην οποία καυχιούνται ότι κανένα κοινό δεν μπορεί να αντισταθεί.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, τελευταίο και πιο διονυσιακό τριήμερο της Αποκριάς (δηλαδή την πιο κατάλληλη στιγμή!), οι London Afrobeat Collective θα στήσουν στη σκηνή του Gagarin ένα ιδιότυπο και απολύτως σαγηνευτικό χωνευτήρι πολιτισμών και ήχων, και θα ανακατέψουν funk,  jazz, με παλιομοδίτικη σόουλ, blues βγαλμένα μέσα από την ψυχή και αυτοσχεδιασμούς μιας full band που αποτελείται από αριστοτέχνες μουσικούς.

Φυσικά, δεν θα μείνετε λεπτό ακίνητοι.

+ Roots Evolution

Οι Blend Mishkin & Roots Evolution είναι η νέα full band του Blend Mishkin και έχει στόχο να μεταφράσει τις συνθέσεις των albums του Blend “Survival of the fittest” και “In Real Life” καθώς και νέες και παλιότερες δουλειές του, δίνοντάς τους νέα πνοή και ενέργεια. Η μουσική του Blend αποδομείται και επαναπροσδιορίζεται, με κύριο άξονα το dub ως διαδικασία “live remixing”, δημιουργώντας μια χορευτική αλλά και spiritual συγχρόνως ατμόσφαιρα.

Έπειτα από ένα φοβερό καλοκαίρι και μια σειρά από δυναμικές εμφανίσεις σε μεγάλα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά festivals, κάνουν το πρώτο τους headline show στο Gagarin παρέα με τους Άγγλους London Afrobeat Collective σε ένα εκρηκτικό double bill show!

Επί σκηνής ο, για χρόνια συνεργάτης του Blend, BNC aka Jeff Gonzalez (Smoke) στα φωνητικά, o General Sticks  στα drums, Youngbilly Nitch στο μπάσο και Slick Chiq σε keybords και τρομπέτα.

Οι Roots Evolution βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί το 2015 ως studio band για τις ανάγκες των ηχογραφήσεων 2 album του Blend Mishkin. Το “Survival of the fittest” κυκλοφόρησε από την Αγγλική Nice Up! το 2015 και κατέκτησε αρκετές πρώτες θέσεις πωλήσεων σε δισκοπωλεία καθώς και μεγάλο airplay από τον αδιαμφισβήτητα γκουρού της reggae, David Rodigan [BBC]. Ένα χρόνο αργότερα ξανασυναντήθηκαν για τις ηχογραφήσεις του “In Real Life” που κυκλοφόρησε από το προσωπικό label του Blend Mishkin, Rewind Guaranteed [2016], που έχει δεχτεί και συνεχίζει να δέχεται πολύ καλές κριτικές από τα εγκυρότερα reggae περιοδικά της Ευρώπης.