Ο Λοξόδρομος, το πρότζεκτ του Αύγουστου Βεϊνόγλου και της Ειρήνης Μπαχλιτζανάκη, αποτελεί μια επέμβαση / site-specific εγκατάσταση στον δεύτερο όροφο της Ιάσονος 47, η οποία θα εκτίθεται από τις 8 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Στα πλαίσια της επέμβασης αυτής ο χώρος που φιλοξενεί το πρότζεκτ προσεγγίζεται γλυπτικά μέσα από παρεμβάσεις στον ίδιο τον χώρο αλλά και αντικείμενα / readymades που προσαρμόζονται σε αυτόν. Ο γλυπτικός χειρισμός έχει στόχο τον επαναπροσδιορισμό του χώρου, την ενοποίησή και την εμπειρική προσέγγισή του. Όπως ένας σταθμός στο μεσοδιάστημα ενός μεγάλου ταξιδιού ο Λοξόδρομος στοχεύει στη δημιουργία ενός εσώκλειστου σύμπαντος δελεάζοντας τον επισκέπτη να δοκιμάσει “εναλλακτικές διαδρομές”, διαφορετικά σημεία θέασης και διαφορετικούς μικρο-προορισμούς και να αφεθεί στην εξερεύνηση της νέας διάστασης που προτείνεται. Παράλληλα, η εγκατάσταση δημιουργεί και ένα χώρο έκθεσης έργων που την πλαισιώνουν. Τα έργα των καλεσμένων – καλλιτεχνών προσαρμόζονται στον χώρο-εγκατάσταση, τον ορίζουν και γίνονται μέρος ενός ενιαίου συνόλου προτείνοντας κι αυτά με τη σειρά τους μια αλλιώτικη θέασή του.

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Χρήστος Βαγιάτας, Αύγουστος Βεϊνόγλου, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Alice Evans, Clare Flatley, Βίλλη Μανωλάκου, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα, Μαρία Τζανάκου.