Η γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει στο ArtShop της, στο άνω χώρο, σειρά από μικρά έργα της Λίνας Πηγαδιώτη. Τα εγκαίνια της έκθεσης

θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 στη 1.00. 

Η καλλιτέχνης επισημαίνει ότι στα πρώτα βήματα της καλλιτεχνικής της έκφρασης η εφημερίδα αποτέλεσε τον απαραίτητο διαμεσολαβητή για αυτό και μέχρι σήμερα διεκδικεί το ρόλο του καμβά στα έργα της.

Δημιούργησε τα δικά της γράμματα-στοιχεία που χρησιμοποίησε στα χαρακτικά της και που κυριαρχούν στα έργα της. Η καλλιγραφία είναι για αυτή ένα μέσο έκφρασης. Έτσι πρόσφατα άρχισε να παίζει με όχημα το γράμμα στο χώρο και στο χρόνο καταλήγοντας μετά απο μελέτη πως η ανάπτυξή του σε λέξη ή κείμενο μπορεί να μεταμορφωθεί σε εικαστική σύνθεση.

Η Λίνα Πηγαδιώτη γοητεύτηκε από την ύπαρξη «μαγικών τετραγώνων» τα οποία μας έρχονται από τα βάθη της Ανατολής, τετράγωνα που όλες οι σειρές, οι στήλες και οι διαγώνιές τους έχουν άθροισμα δεκαπέντε. Τετράγωνα που λειτουργούν σαν φυλαχτά ή γούρια, σαν οιωνοί καλής τύχης. Ανέσυρε συνδυασμούς και τους κατέγραψε γραμμικά, σχηματικά ή χειρονομιακά σε στρώσεις, σε συνδιάλεξη με τους διάφορους άξονες της δουλειάς της, όλα γύρω από τη γραφή.