Ο χώρος τέχνης Fo Kia Nou 24/7 υπό την νέα διεύθυνση του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox ξεκινά για τρίτη χρονιά την καλλιτεχνική του δραστηριότητα παρουσιάζοντας την έκθεση Liminal States των Ρωξάνη Γιάννου και Μάριου Τριχά σε επιμέλεια Παναγιώτη Βούλγαρη.

Η εγκατάσταση της Ρωξάνης Γιάννου επικεντρώνεται στην έννοια του μαγικού αντικειμένου ως μια μάλλον μάταιη απόπειρα του ανθρώπου να κατακτήσει την τύχη του, να επιβληθεί στην μοίρα του και να ορίσει το πεπρωμένο του. Τα φυλαχτά που την αποτελούν μιλούν για την επιθυμία του ανθρώπου να δαμάσει αυτό που δεν πιάνεται, το άπειρο και απρόβλεπτο της ύπαρξής του, μιλούν για το θάνατο και την επιθυμία για καλύτερες μέρες, για την φευγαλέα στιγμή τύχης ή ατυχίας που μπορεί σε κλάσματα δευτερολέπτου να αλλάξει τη ζωή του ατόμου.

Η εγκατάσταση μας καλεί να αναλογιστούμε το δικό μας ρόλο στην τύχη και στην μοίρα, τις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες και τις μεθόδους με τις οποίες δρομολογούμε και επεξεργαζόμαστε επιλογές και αποφάσεις που μας καθορίζουν. Ένας προβληματισμός για το το πεπρωμένο, το γραφτό, το κισμέτ, το κάρμα και τη θεϊκή παρέμβαση.

Η Ρωξάνη Γιάννου με σπουδές στις Καλές Τέχνες και στην Ιστορία του Δυτικού Εσωτερισμού και των Συμβόλων στην Αθήνα και στο Λονδίνο, δίνει διαλέξεις σχετικά με την Ιστορία της Τέχνης και την Ψυχολογία ενώ διδάσκει ζωγραφική στο Μουσείο Ηρακλειδών στην Αθήνα  και στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών στην Κόρινθο.

Ο Μάριος Τριχάς δημιουργεί εικόνες, επηρεασμένος από τα ταξίδια του και τη μελέτη της  κουλτούρας διαφόρων πολιτισμών. Αναζητά εκείνα τα σύμβολα που τελικά έχουν κάτι κοινό ανεξάρτητα από χώρα, ήπειρο, θρησκεία, που είναι αρχαία και σύγχρονα, ζωντανά κι αιώνια. Τα πρόσωπα που ενσαρκώνονται στους πίνακές του άλλοτε ηρωικά κι άλλοτε σκοτεινά, ενίοτε συνυπάρχουν ή αντιπαλεύουν τα έντονα διακοσμητικά στοιχεία που παίρνουν την μορφή ενός οργανικού κόσμου γεμάτου δύναμη και μυστικισμό, μιας φύσης απόκοσμης, δισυπόστατης και άπειρης συνθέτοντας την εικονογράφηση ενός φανταστικού βιβλίου που μιλά για ιστορίες και μύθους, το υπαρκτό και το φανταστικό, που μέσα από τις σελίδες του οι ζωές και η μοίρα των απλών ανθρώπων συναντούν και γίνονται ένα με το ιερό.

Ο Μάριος Τριχάς, με σπουδές στις Καλές Τέχνες στην Αθήνα, κινούμενος στο χώρο του συμβολισμού, συνθέτει ζωγραφικές εικόνες συνδυάζοντας στοιχεία ρεαλιστικά με το μύθο, την παράδοση και τη θρησκεία διαφόρων χωρών που έχει επισκεφτεί στα πλαίσια της δουλειάς του, ζει και εργάζεται στην Ιεράπετρα Κρήτης και ταξιδεύει συλλέγοντας εμπειρίες αν τον κόσμο.