Ο Λευτέρης Χριστοφής έχοντας στο ενεργητικό του τρία προσωπικά άλμπουμ, με το τελευταίο Nous Icons στη Blue Note Records, ηχογραφεί τη νέα δισκογραφική του δουλειά με τη συμμετοχή των Chico Freeman (saxes), Paul Wertico (drums) και άλλων, και μας δίνει δείγματα στη σκηνή του Bacaro.

Πρόσφατα, του χορηγήθηκε κιθάρα από τον master κατασκευαστή των Benedetto Guitars, τον Robert Benedetto όπου παγκοσμίου φήμης τζαζ κιθαρίστες όπως οι Pat Martino, Kenny Barrel κ.α. παίζουν με τις αριστουργηματικές του κιθάρες.

Αρωγός στη σύγχρονη ελληνική, τζαζ, ροκ και fusion μουσική σκηνή και αφοσιωμένος στον εκπαιδευτικό χώρο, δίνει τα φώτα σε εκατοντάδες μαθητές του και νέους μουσικούς.  Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010, στο BACARO συνεχίζει τη μουσική του αναζήτηση, αλλά όμως αυτή τη φορά, παίρνει μαζί του μερικά νέα ταλέντα και μαθητές του καθώς επίσης και την Ομάδα Βραζιλιάνικων Κρουστών BATUCA.

Στο live παίζουν: Λευτέρης Χριστοφής -κιθάρες, Μαρία Λυριτζή – πιάνο, Τάσος Κακογιάννης -μπάσο, Βασίλης Λιώσης -κρουστά, Βαγγέλης Κορακάς -ντραμς, Ομάδα Βραζιλιάνικων Κρουστών BATUCA.

Και συμμετέχουν οι: Νίκος Τουλιάτος -ντραμς, κρουστά, Κώστας Τριανταφύλλου -σαξόφωνο, Αργύρης  Παρασκευάς -βιολί.