Οι Laibach το κατά πολλούς, αμφιλεγόμενο  συγκρότημα – κολεκτίβα από τη Σλοβενία επιστρέφει στην Αθήνα για μια ,ιδιαίτερη βραδιά στο Gagarin 205 Live Music την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου .

Με οκταμελή σύνθεση αυτή τη φορά, είναι έτοιμοι να προσφέρουν το μοναδικό οπτικοακουστικό τους show, το οποίο στηρίζεται σε νέο υλικό – από το πιο πρόσφατο album τους, Volk – όσο και σε γνωστότερα κομμάτια του παρελθόντος.

Μετρούν ήδη περίπου τρεις δεκαετίες πορείας στη σύγχρονη μουσική σκηνή, αποτελώντας μία από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις στους κόλπους της. Με ένα μουσικό ύφος το οποίο έχει σαφείς επιρροές από ετερόκλητες πηγές όπως το Industrial, η νεο-κλασσική αλλά και η στρατιωτική μουσική, σίγουρα δεν μπορούν να αποκαλούνται ως κάτι που απευθύνεται στον μέσο ακροατή.

Έχουν ηχογραφήσει πάνω από 15 albums και αρκετά singles, μερικά εκ των οποίων αποτελούν διασκευές σε γνωστά κομμάτια άλλων καλλιτεχνών, όπως το Sympathy For The Devil των Rolling Stones, το Across The Universe των Beatles, το One Vision των Queen και άλλα.

Επί της ουσίας, μέρος της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Neue Slovenische Kunst (NSK), οι Laibach έχουν δραστηριοποιηθεί πολύ και στον τομέα των visual arts. Όπως συμβαίνει σε κάθε show τους, έτσι και στην Αθήνα, μουσικό και οπτικό μέρος θα αλληλοσυμπληρώνονται. Την προβολή των visuals θα επιμελείται ο ίδιος ο Ivan Novak, εκ των ιδρυτικών μελών της ιδιόμορφης αυτής μπάντας.

Milan Fras / φωνητικά, Luka Jamnik / synthesizers, Janez Gabric / drums, Jadranka Juras / φωνητικά και synthesizers, Mina Špiler / φωνητικά και synthesizers, Ivan Novak / φώτα και προβολές, Eva Breznikar / φωνητικά και percussion, Nataša Regovec / φωνητικά και percussion.