Πέρασαν δεκαοκτώ χρόνια από την εποχή που ο Ηλίας Λάγιος και ο Άκης Μπογιατζής καθισμένοι σε αντικριστές

πολυθρόνες επικοινώνησαν, ο ένας την τέχνη του προς τον άλλον. Ο πρώτος, με την θρασύτατα ανανεωτική ποίησή του και ο δεύτερος με τις σκοτεινές, ατμοσφαιρικές του μελωδίες, συνέκλιναν σε μια σειρά τραγουδιών που όμως, μετά από μια συντομότατη έκθεσή τους στο κοινό, έμελλε να κλειδωθούν σε κάποιο συρτάρι.

Σήμερα, εξήμιση χρόνια μετά το χαμό του Ηλία, ο Άκης Μπογιατζής, αφού διέσχισε άλλη μια φορά τα λιβάδια της ποίησης με το συγκρότημα Sigmatropic (Δεκαέξι χαϊκού και άλλες ιστορίες, με μουσική βασισμένη σε ποιήματα του Γ. Σεφέρη), άνοιξε ξανά το συρτάρι με το ξεχασμένο υλικό. Με την ουσιαστική συνεισφορά του Θοδωρή Πιστιόλα (επίσης μέλους των Sigmatropic) στην ενορχήστρωση, επεξεργάστηκε εκ νέου τα τραγούδια της πρώτης εκείνης συνεργασίας και αποφάσισαν μαζί να τα παρουσιάσουν ζωντανά πριν από οποιαδήποτε δισκογραφική κίνηση. Μαζί τους θα είναι η Μαρία Θεοφανίδου και ο Στέλιος Κατσιάνης οι οποίοι ήσαν επίσης παρόντες στο υλικό από την πρώτη του μορφή.

Στίχοι που στοχεύουν κατευθείαν στο κέντρο της ύπαρξης, χέρι-χέρι με την ηλεκτρακουστική μουσική του Lacrymosa Project. Και o Ηλίας θα βρίσκεται κάπου ανάμεσά μας κρυμμένος. Θα τον γνωρίσετε από το αιώνιο χαμόγελό του.
Συντελεστές: Άκης Μπογιατζής (φωνή, ακουστική κιθάρα, μπάσο, ηλεκτρονικά), Θοδωρής Πιστιόλας (πιάνο-συνθεσάιζερ),  Μαρία Θεοφανίδου (φωνή), Στέλιος Κατσιάνης (λαούτο)

Μουσική βασισμένη σε ποιήματα και στίχους του Ηλία Λάγιου