Με το Κουαρτέτο xPause κλείνει κύκλος των συναυλιών μουσικής δωματίου «Κυριακάτικα Πρωινά» της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για την καλλιτεχνική περίοδο 2014 – 2015, την Κυριακή 24 Μαΐου 2015.

Η συναυλία του xPause περιλαμβάνει το Sur un chant populaire grecque του συνθέτη και ιδρυτή της Κ.Ο.Θ. Σόλωνα Μιχαηλίδη, το οποίο βασίζεται στο κυπριακό δημοτικό Τραγούδι του Γάμου του οποίου οι ρίζες χάνονται στα βάθη των αιώνων, το Κουαρτέτο εγχόρδων σε Φα Μείζονα, έργο 18 του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, το οποίο ακολουθεί στην αρχή το βιεννέζικο στυλ της εποχής για να το μεταβάλλει στη συνέχεια. Η συναυλία κλείνει με το Κουιντέτο με πιάνο σε μι ύφεση μείζονα, έργο 44 του Ρόμπερτ Σούμαν, το οποίο έγραψε ο συνθέτης στην πιο δημιουργική του περίοδο. Σολίστ στο πιάνο θα είναι ο καταξιωμένος πιανίστας Στέφανος Νάσος

Το κουαρτέτο xPause αποτελείται από τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Μικέλ Μιχαηλίδη (βιολί), Θανάση Σουργκούνη (βιόλα) και Γιάννη Στέφο (τσέλο) και τον βιολονίστα και Καθηγητή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Δημήτρη Χανδράκη.